Istnienie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Istnienie (/thread-6138.html) |
Istnienie - Adam2711 - 2016-11-04 20:06:30 Podczas gdy rozrywa Cie bol istnienia, Nie znajdujesz zrozumienia w otaczajacym Cie swiecie, Krzyk wyrywa Ci sie z duszy, Czujesz pustke egzystencji, Czy moze Cie cos w zyciu jeszcze spotkac? Po co bylo to wszystko? Chcialbys teraz spac wiecznie, Ale tak sie nie da. Podnosisz glowe i idziesz naprzód. Tylko, Jaki jest tego cel ??? Jest to moj pierwszy wiersz, spisany na szybko podczas chwili odpoczynku. Czy moglby ktos bardziej obeznany w temacie wypowiedziec sie na jego temat? Pozdrawiam, Adam RE: Istnienie - anja - 2016-11-11 19:01:26 Pozwoliłam sobie trochę zmienić Twój wiersz nie zmieniając treści bo lubię takie filozoficzne rozmyślania. rozrywa Cie bol istnienia nie znajdujesz zrozumienia w otaczajacym Cie świecie dusza krzyczy w pustke egzystencji już nic cię w życiu nie spotka tylko sen wieczny ale tak sie nie da podnosisz glowe i idziesz tylko w jakim celu..... Taka podstawowa zasada białej poezji to minimum słów maksimum treści. Pisząc białe wiersze staraj się nie powtarzać takich samych wyrazów typu mi ci tobie mnie itp. RE: Istnienie - tom_70 - 2016-11-11 20:46:33 Poprawnie: cię, pustkę, się, głowę. Zaimki osobowe w wierszach piszemy małą literą. Komentarz autora pod "wierszem" , jest bardzo śmieszny. Nie sposób w to uwierzyć. RE: Istnienie - Misiek - 2016-11-12 01:43:52 za to ty Tomku F. od pierwszego utworu płodzisz byle co i byle jak bo nawet krytykiem nie jesteś dobrym a jedynie beznadziejnym krytykantem RE: Istnienie - tom_70 - 2016-11-12 11:52:52 Jak ci coś nie pasi to znajdź sobie inny portal. |