Prosto o rozumie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Prosto o rozumie (/thread-6096.html) |
Prosto o rozumie - Tomasz - 2016-08-26 13:00:05 Bywa tak że człowiek w swym zacietrzewieniu chłodno się wypowie wbrew jego sumieniu Zdarza się też nieraz pod dyktando tłumu rzecze ktoś czy nie masz własnego rozumu? Mój on czy też ichni? to się we mnie kłóci samo wszak się myśli to co chcę odrzucić Mój on czy też ichni? nie daje spamiętać tego co się przyśni a w czym tyle piękna I tak co dzień walczę z tak zwanym rozumem ichni on czy własny? nic już nie rozumiem ______________________________ "Nie ulegaj cudzemu rozumowi. Ilość słuchaczy nie jest wykładnią mówiącego." "Nie osądzaj nikogo jeżeli przedtem nie maszerowałeś godzinę w jego butach" RE: Prosto o rozumie - tom_70 - 2016-08-28 13:52:17 Zgrabna rymowanka. Podoba się. RE: Prosto o rozumie - skrobipiórek - 2016-08-29 12:33:31 dobrze się czyta |