Na lewo patrz - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Na lewo patrz (/thread-6057.html) |
Na lewo patrz - Tiwaz - 2016-07-24 16:34:53 Na lewo patrz Czerwone mordy, szmaty załgane Ci którzy pragną tylko brać Gnuśni, leniwi, bez kręgosłupa Tanie cwaniaczki psia jego mać I ci co zamiast wziąć ich za pyski Aby ich karmić kradniecie nam Mając swe głosy mnożycie zyski Oby szlag trafił ten podły kram Leniwy bucu co z mej kieszeni Ręką rządowców grosz wykradasz Niech twój los podły dziś się odmieni W ciężkiej robocie trud sobie zadasz I ty parszywcze silny i zdrowy Co kombinujesz jak orżnąć mnie Na twe zasiłki i zapomogi Codzień zacharowuję się Znów muszę płacić wyższe podatki By obcym dzieciom na szkołę dać Po prawdzie to dla ojca i matki By mogli jeszcze więcej chlać Widać najeźdźcę na horyzoncie Co w imię wiary ryja drze Mam mu dać wikt i dach nad głową Srogo pomyliliście się Na koniec powiem o tych wieprzach Co za komuny dusili lud Pracuję na ich emerytury Niech zdycha szybciej sowiecki brud RE: Na lewo patrz - tom_70 - 2016-07-24 18:41:09 Wierszyków tego typu najbardziej nie cierpię. Tekst gdzieniegdzie pozbawiony rymów, brak sylabotoniki powoduje arytmię. Gorzej się nie da. RE: Na lewo patrz - Tiwaz - 2016-07-26 06:52:49 Mam dziwne wrażenie, jakbyś sam jeden na tym forum pisał komentarze. RE: Na lewo patrz - tom_70 - 2016-07-26 17:24:11 Mam rozumieć przez to, że jestem jedynym autorem piszącym komentarze, bo nikt inny tego nie robi, czy komentującym - podszywającym się pod innych autorów? RE: Na lewo patrz - Tiwaz - 2016-07-26 17:26:24 To pierwsze. Forum wydaje mi się opustoszałe. RE: Na lewo patrz - tom_70 - 2016-07-26 17:28:55 Forum powoli dogorywa i zbliża się jego nieuchronny koniec. |