szczególne okno - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: szczególne okno (/thread-5837.html) |
szczególne okno - adamadahp@gmail.com - 2015-12-06 20:31:18 z cyklu " z wiarą pod rękę " szczególne okno Zwykłej architektury znanego drzewa wykształt w miejscu wyznaczonym przez dzieje. OTWARTE ! W i d o k ! o c z e k i w a n i e ! Bo ukaże się w nim K T O Ś Szczególny - bezpośredni - N A S Z . Twarz jego mapą ludzkiego losu Każdy jego gest to wypadkowa naszych przeżyć, celów , oczekiwań. R a d o ś ć o g ó l n a ! Spełnione nadzieje W obie strony wyciągnięte ręce I te nieśmiałe białe gołębie Pokoju ! Do późnej nocy wołanie ! Nie odchodź jeszcze ! Pozostań z nami JESZCZE ! Lecz nadszedł czas w czasie Jakże nie oczekiwany choć zwykły ziemski i powiew wiosenny okno otworzył ale nikt nie ukazał się w nim i ten sam powiew zamkną ów - księgę. A oni czekali ! Patrzyli wciąż w górę tak jak wtedy ONI na górze Oliwnej - Jak trudno jest odejść! I nagle odwrócili się Spojrzeli na siebie na rozjaśnione twarze i zobaczyli : inny świat nowy ŚWiat lepszy ... Ś W I A T . aDAm MadA kwiecień 005. RE: szczególne okno - bronmus45 - 2015-12-06 20:55:17 Jeśli już opublikowałeś pod tytułem "szczególne okno", to ja dla przekory odpowiem ci innym, bardzo szczególnym oknem... W formie haiku (5+7+5) ... OK - tak... NO - nie hipokryzja przedmiotu - język angielski - RE: szczególne okno - member22 - 2015-12-07 14:22:15 Wiersz byłby dobry gdyby nie pewnego rodzaju słowotwórstwo. Bo możesz mi napisać, co według Ciebie znaczy wykształt i czas w czasie? wybacz ale to troszkę pachnie nonsensem. Pozdrawiam RE: szczególne okno - tom_70 - 2015-12-08 18:14:39 Autor chciał opisać ważne wydarzenie, ale mu nie wyszło, bo nie zna ojczystego języka. Ja bym się ze wstydu spalił. Niezła lipa wyszła. RE: szczególne okno - adamadahp@gmail.com - 2015-12-30 21:59:30 Panie tom_70 ! Nie życzę sobie żadnych ocen albo krytyki czy uwag do tego co piszę.Proszę więc aby pan uszanował moją prośbę . Niech to będą moje noworoczne życzenia. Jeżeli już pan zechce coś napisać to proszę włączyć myślenie,jeśli pan posiada taki " przycisk " To kim pan jest to widać ! ps. Lepiej niech pan poprosi kogoś aby panu coś poczytał. RE: szczególne okno - tom_70 - 2016-01-03 12:34:05 To autor powinien włączyć myślenie, a nie - pisać głupoty. Nie podobna wskazać, choć jeden dobrze napisany wers. Stylistycznie i gramatycznie to jest jeden wielki gniot. Występują błędy ortograficzne. Tekst może służyć za wzór, jak się nie powinno pisać. |