Czekając na Ciebie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Czekając na Ciebie (/thread-5804.html) |
Czekając na Ciebie - shymko - 2015-11-16 13:07:29 Nie każ mi czekać – długo tak Aż się pojawisz przy mnie znów Bo tak mi bardzo Ciebie – brak Brak Twej obecności… Twych słów Nie każ mi czekać chwili dłużej Na powrót Twój tak upragniony Na łódce marzeń mych niedużej Wypływam z każdym snem stęskniony I wypatrując Ciebie z oddali Na OCEANIE NAMIĘTNOŚCI Przyglądam się najmniejszej fali Czy jakiś żagiel tam nie gości Niech Twoje żagle wiatr wypełni Byś mogła płynąć UNIESIONA Niechaj się wreszcie sen mój spełni Że w swoje weźmiesz mnie ramiona STĘSKNIONA By w mym ogrodzie przysiąść w nocy By się melodią słów uraczyć Tak pragnę spojrzeć w Twoje Oczy Tak bardzo pragnę Ciebie zobaczyć Przybywaj więc niech serce moje Tak się czekaniem nie zadręcza Bo gdy będziemy już WE DWOJE NIEBO ozdobi BARWNA TĘCZA RE: Czekając na Ciebie - member22 - 2015-11-19 14:12:31 Mój kolega z grona poetyckiego powiedziałby pewno - Zbyt proste rymy, mój drugi kompan - Zabawa słowna i tyle. Ale dla mnie to dobry wiersz mimo swojej nieregularności. I jeszcze coś bardzo ważnego - pointa optymistyczna i to właśnie jest tu największą zaletą. Pozdrawiam RE: Czekając na Ciebie - tom_70 - 2015-11-19 21:26:51 Rymy najprostsze, brak sylabotoniki, niektóre słowa napisane dużymi literami(po co?) 7 wers, z błędem gramatycznym. Wiersz strasznie banalny. RE: Czekając na Ciebie - Henio - 2016-07-28 09:45:46 tom70%. Nikt cię w życiu nie kochał, ani ty nie kochałeś nikogo, skoro miłość uważasz za banał. No chyba, że jest to miłość do samego siebie. Siebie to ty kochasz. |