Pozytywne wnioski - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Pozytywne wnioski (/thread-5777.html) |
Pozytywne wnioski - Kaz - 2015-10-22 22:11:01 "Pozytywne wnioski" Wróciłem, tęskniłem, zwiedziłem, Kocham Co za obraz i postać boska, musiałem tam być znam ten rytm, włączyłem film, euforia, sporządzona historia zaczęła się tlić, a potem żyć, być marzeniem na jawie, Twoje spojrzenie na mnie i cichy szept wiesz jak jest i ja to wiem, nie kłamię tamten zamęt w niepamięć? przestań pleść Weź daj mi przejść i wejść w ten kolejny pułap, to moja natura, a nie Twoja bzdura, ochłoń, przemyśl po stokroć, to całe dobro, zauważ mikstura, nie ma tego w lekturach, o ironio folklor mieszam z tęsknotą taką mądrą, tak to Ty promyk dni, nadchodzący świt, myśli błysk, serce w podzięce te wiersze, świeże powietrze, zysk to zmysł, który kwitł, rytm, to moje szczęście Podejście i pojęcie szersze, wnętrze, żadne skróty ładne buty, lód skuty, trafne rzuty, przeznaczenie precz ze streszczeniem, daj pełną wersje tej nauki póki się uczysz i nie kłócisz się ze swoim sumieniem zdumienie, westchnienie, promieniejesz, zmiana wizualna nadal taka ładna, wewnętrzna prawda, co się dzieje? nadzieje przeleje na papierze, bo wierzę w moc przyciągania starania wedle swego uznania, układam zdania i rymem strzelę, nie zbiednieję, mam Ciebie, inny skarbiec zerem, nieważnym przepadnij jeżeli wierzysz w farty i czarty czy w inne losy włosy nachodzą Ci na oczy albo wniosek prosty, nie widzisz prawdy zażarty umysł niewarty stosownej karty, więc straty ponosisz głosisz, że się nie złościsz o głupoty, prosisz się o brawa taka równowaga to godna sprawa, przyjemna zabawa i symbioza to droga, po której mknie płoza, na niebie zorza polarna idealna, staranna, unikalna jak rosa poranna, wymarzona... RE: Pozytywne wnioski - Fred - 2015-10-23 11:39:15 Szanowny Kaz strasznie zaplątałeś to swoje dzieło. Nie ma tu ani ciągłości wątku, ani klarownej myśli. Jest chaos. Powinieneś wybrać z tego co tu napisałeś jakąś jednolitą myśl i ją rozwijać, a tu jest wszystkiego pełno i na dobrą sprawę nijak dociec o co tak naprawdę chodzi. Przemyśl to i może spróbuj trochę inaczej? RE: Pozytywne wnioski - tom_70 - 2015-10-23 13:27:14 W żadnym razie to nie jest wiersz. Można to uznać w jakimś sensie za tekst rapowy. RE: Pozytywne wnioski - member22 - 2015-10-24 14:27:24 Przerwałem czytane w połowie gdyż niestety wiersz nie może się podobać. Na początku myślałem że to autobiografia, później zaś straciłem wątek, o ile taki był. Muszę przyznać rację komentującym tu poprzednikom - to nie jest wiersz, ale zaledwie próba jego napisania. Pozdrawiam |