Myśli nieuczesane. Jedynie słowa... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Myśli nieuczesane. Jedynie słowa... (/thread-5662.html) |
Myśli nieuczesane. Jedynie słowa... - bronmus45 - 2015-10-10 20:36:14 ^ Słowa
Przemoc psychiczna narastająca z dnia na dzień Obietnice bez pokrycia Nasza bieda i wiara Coś się zmieni Czy aby? Może jednak Mądry Polak po szkodzie ... przed szkodą i po szkodzie głupi... Potwory wnikające w jaźń Ja wam dam Na razie obiecuję Ale... Taki się nie narodził co wszystkim by dogodził Dobra wymówka Mam was gdzieś Już po Wyborcy Brak podstawowych kryteriów Ekonomia i pic Znowu nic Bo skąd? Politoszołomy TRWA I TRWAĆ MA TRWA MAĆ Ciemny lud to kupi Bo głupi Puk... puk.. Czy jest tam rozum ? Zwątpienie Słowa ^ RE: ...jedynie słowa - Toyer - 2015-10-11 15:57:30 Tak to już jest że politycy działają słowami a nie czynami. Potrafią tylko składać obietnice bez pokrycia. Ciekawy tekst. Pozdrawiam RE: ...jedynie słowa - bronmus45 - 2015-10-11 16:17:51 Dzięki za słowa zrozumienia. Mnie "na starość" odbiło i próbuję tekstów we wszystkich prawie gatunkach. Według zasady "każdy pisać (śpiewać) może, trochę lepiej lub trochę gorzej.."... Ot, co... RE: ...jedynie słowa - tom_70 - 2015-10-12 16:34:33 Czy ty potrafisz coś innego napisać oprócz bełkotu? RE: ...jedynie słowa - bronmus45 - 2015-10-12 16:55:25 Oczywiście !!! Odejdź z mojego obejscia i wiecej tutaj nie zachodź... RE: ...jedynie słowa - member22 - 2015-10-16 11:00:46 Jeśliby merytorycznie oceniać Twój wiersz to na pewno nie jest to mowa wiązana, ale lista stwierdzeń i ewentualnych życzeń. Tak to właśnie rozumiem. Pozdrawiam RE: ...jedynie słowa - bronmus45 - 2015-10-16 11:10:42 A gdzie takie "cuś" umieścić ? - całkiem akuratnie to ująłeś, lecz i dla takich form mogłoby znaleźć się tutaj miejsce. Owa forma dotyczy w tym przypadku jednej myśli przewodniej. Ciekaw jestem, co na to administracja? |