Wnuczka - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Wnuczka (/thread-562.html) |
Wnuczka - fryzjerka - 2009-05-26 23:10:08 Moja wnuczka ma całe dwa lata, jest dorodną, zuchwałą panienką, chętnie wstaje już z samego rana, nie marudzi, wszystko robi prędko. Już od rana jest bardzo zajęta, sprząta dzielnie w pokoju lalek, nic dziwnego za progiem już święta, a roboty nie ubywa wcale. Schody dzielnie pokonuje sama, biega, skacze, ciągle gdzieś się spieszy, musi obiad przyrządzić dla lalek, oraz zrobić parę innych rzeczy. Zaraz misia wykąpie, uczesze, i sukienkę lalce sprawi nową, właśnie dzisiaj ma pilne wychodne, bo na mieście spotka się z krawcową. Jeszcze pranie ulokuje w pralce, zetrze kurze, odświeży podłogi, ona może tak biegać bez końca i o dziwo nie bolą ją nogi. A wieczorem już trochę zmęczona, gdy oglądnie bajeczkę dla dzieci, zaśnie smacznie, zbudzi się radośnie, jak słoneczko wszystkim będzie świecić. Re: Wnuczka - anja - 2009-05-28 07:22:35 Bardzo wdzięczny temat - dziecko Taka mała istotka a wnosi tyle radości w nasze babcine życie Re: Wnuczka - fryzjerka - 2009-05-28 10:17:48 Miłego dnia,pozdrawiam wszystkie babcie.Dzieci wnoszą radość,bez względu na pogodę i to jest wspaniałe. :lol: Re: Wnuczka - Guest - 2009-05-28 14:19:15 Moja najmłodsza wnusia ma niecałe dwa latka odnoszę wrażenie ,że to właśnie moją tak pięknie opisałaś :lol: tylko miesiące cosik mi nie pasują . a tak na poważnie WSPANIAŁY wiersz :brawo: Re: Wnuczka - leszek009 - 2009-05-29 09:13:56 Bardzo ładny pełen gorącej miłości do ukochanej wnuczki wiersz |