Dziękuję Ci Mamuś... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Dziękuję Ci Mamuś... (/thread-559.html) |
Dziękuję Ci Mamuś... - Nina - 2009-05-28 08:50:18 [center]Wiesz Mamuś myślę jak ubrać w słowa moje emocje by się w nich schować. A z lat odległych przywołać chciałam, gdy nad kołyską moją płakałaś. Wiesz...ja to czułam, choć byłam mała. Wiem to - od zawsze byłaś wspaniała. O wychowanie wciąż się troszczyłaś, choć brakło czasu, obecna byłaś. Mamuś wpajałaś mi już od dziecka: Zawsze dla bliźnich bądź koleżeńska. Schyl się nad biednym, chorym, garbatym. Daj dobre słowo - milsze niż kwiaty. Wypełniam wolę tu, w wiersza słowach. To nie dla blasku, chcę podziękować. Posyłam uśmiech nocą do Ciebie, gdy ranek wstaje, słońce na niebie. Myślą z daleka, sercem gorącym posyłam szczęście i dobre moce. Wiesz Mamuś, że to nie takie proste. Czasem padały i słowa ostre. Wszystko po latach, odeszło gdzieś w dal. Bogu dziękuję, że wciąż Ciebie mam. Na Twojej drodze nie kwitły róże. A i kolana raniły gruzy. Kłopotów zmartwień chyba nie zliczę. Innym starczyłoby na trzy życia Męża mojego i wnuki swoje obdarowałaś sercem na dłoni. Dłoń Twa prowadzi przez życie, świat Ty się nie zmieniaj i żyj sto lat! 26. 12. 2007 (w rocznicę urodzin)[/center] Re: Dziękuję Ci Mamuś... - Guest - 2009-05-28 14:40:10 Nina napisał(a):[center]Mamuś wpajałaś mi już od dziecka: Gdyby tak wszyscy tych nauk Matki przestrzegali......... Re: Dziękuję Ci Mamuś... - leszek009 - 2009-05-29 09:16:13 Bardzo piękny pełen gorącej miłośći wiersz o mamie Re: Dziękuję Ci Mamuś... - Nina - 2009-05-30 20:55:09 Dziękuję za przeczytanie... wkleiłam rymowaną odpowiedź, ale złośliwość rzeczy martwych - często ma miejsce gdzie jej nie potrzeba. Nic nie zostało ponieważ pisałam od razu na kompa nie mam skopiowanej |