Luxphobia - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Luxphobia (/thread-5582.html) |
Luxphobia - Mefistofeles - 2015-08-30 23:35:50 Pokraczna, zgarbiona sylwetka Zapluty karzeł zdychającego świata Chowa się w mroku, by uniknąć spalenia Mimo braku sensu swego istnienia Z każdą chwilą cień maleje A krwiożercza paszcza słońca promienieje Demonicznym śmiechem ona chichocze Niszczy szkaradnej istotki nadzieje Przeraźliwym wrzaskiem plugastwo oświadcza Że zagłada świetlista jego żywot wygasła RE: Luxphobia - Gryf - 2015-08-30 23:50:47 Słońce, z jednej strony przyjaciel, a z drugiej wróg. To ono decyduje o istnieniu. Ten wiersz bardziej mi się podoba od poprzedniego. Pozdrawiam. RE: Luxphobia - tom_70 - 2015-08-31 07:22:16 To jest tak koszmarnie napisane, że nie da się tekstu zaliczyć do jakichkolwiek kategorii pojęciowych. RE: Luxphobia - ElaM - 2015-08-31 09:53:29 A mi się to podoba...to jak walka dobra ze złem,w którym dobro zawsze zwycięża.. Pozdrawiam |