Modlitwa wieczorna (wiersz do śpiewania/rapowania) - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Modlitwa wieczorna (wiersz do śpiewania/rapowania) (/thread-5551.html) |
Modlitwa wieczorna (wiersz do śpiewania/rapowania) - KAPRYS1 - 2015-08-16 22:52:15 O tej porze gdy niebo tratują wieczorne zorze rozpoczynam życie w innym kolorze. Nikt z tego cyklu mnie wydobyć nie może Więc czekam w pokorze aż w niebo szmaragdowe wchłonie mnie mej wyobraźni przepastne złoże I zapadnę w sen. Może tam uda mi się stworzyć nowe tego świata podłoże w którym miłość jak baldachim nad niebem rozpostarta powie złu, że w jej dłoni tkwi ostatnia karta. O, tam, w niebie, patrz! rozkwitnie zarys nowego świata, Z chmur wyrosną aniołów roje które naszkicują mi ziemskiego raju przekroje Powiedzą: to wymysł, nie istnieje cierpienie Zobacz, jak pod naszym okiem dobro potężnieje znikają afekty, defekty, konteksty, preteksty Całe to ludzkich bzdur nieme zatrzęsienie. Zobacz, zobacz budujemy nowy, prostszy świat! Czy masz może jakieś w związku z tym zastrzeżenie? -Nie mam, nie, nie ma mnie- ktoś z tyłu głowy powie I ja wtedy spytam siebie Czy to dobre dla nas ludzi jest byśmy skąpani w wiecznym winie beztrosko czekali aż ten świat przeminie Ale zanim chwilka minie Ten świat już przecież zginie! Skończona z aniołami będzie zabawa znów zza snu wargi rozchyli pęknięta jawa I BUM! Kawa! Kawa! Chcesz czy nie, jest kawa! Zawoła piastunka dnia, co jak zjawa za oknem codziennie się pojawia. [/i][/align] RE: Modlitwa wieczorna (wiersz do śpiewania/rapowania) - ElaM - 2015-08-17 09:53:55 Nie zginie świat,nie przepadną marzenia i miłość zawsze będzie towarzyszyć człowiekowi,tylko nie trzeba odbierać nikomu nadziei, wręcz ją dawać,a kto jak nie poeta powinien ją krzewić wśród ludzi? Pozdrawiam RE: Modlitwa wieczorna (wiersz do śpiewania/rapowania) - KAPRYS1 - 2015-08-17 11:54:02 Nie, absolutnie nie. Na tego typu wynurzenia bym się nigdy nie zdobył- po prostu "Modlitwa wieczorna". RE: Modlitwa wieczorna (wiersz do śpiewania/rapowania) - member22 - 2015-08-18 14:17:06 Choć pewno przesłanie tekstu jest bardzo pozytywne, to jednak sorry ale uważam osobiście teksty raperskie za głupkowate. Dlatego nie odważę się tu wydać jakiejkolwiek przynależnej opinii. Pozdrawiam |