z cyklu ' Kim jesteśmy" - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: z cyklu ' Kim jesteśmy" (/thread-5542.html) |
z cyklu ' Kim jesteśmy" - adamadahp@gmail.com - 2015-08-15 12:06:51 Dobry człowiek ! ? Kto to jest człowiek dobry ? Jakie nosi imię ? Po czym można go poznać ? Po mowie ? Po czynie? Jak on wygląda ? Co go więc wyróżnia ? Czy jaskrawe barwy ..."dobra" ? Czy ich zwykła próżnia ? Bo cóż to jest dobro w dzisiejszej postaci ? kto mi da więcej ? kto więcej zapłaci ? Jakże dziś człowieka ocenić jest trudno ! bo tam gdzie zawsze miało być czysto dziś przecież jest brudno. aDAm MadA[/size] RE: z cyklu ' Kim jesteśmy" - tom_70 - 2015-08-15 12:20:10 Tyle pytajników w jednym tekście nie widziałem. To jakiś Quiz? RE: z cyklu ' Kim jesteśmy" - ElaM - 2015-08-15 12:27:56 Autor wiersza porusza temat naszego człowieczeństwa,które charakteryzuje się dobrem i złem...zadaje pytania jak odróżnić człowieka złego od dobrego... Podoba mi się ten wiersz,bo sama często zadaję sobie podobne pytania. Pozdrawiam RE: z cyklu ' Kim jesteśmy" - Gryf - 2015-08-16 00:46:49 Mnie też się podoba, bo w praktyce ciężko dziś spotkać prawdziwie dobrego człowieka. Życzliwość często zamieniana jest w złośliwość. Pozdrawiam RE: z cyklu ' Kim jesteśmy" - e-ska - 2015-08-16 12:17:48 Bardzo aktualny temat . Wiersz ciekawie napisany , przykuwa uwagę swoją formą i treścią . Pozdrawiam . RE: z cyklu ' Kim jesteśmy" - member22 - 2015-08-18 15:05:10 Dla mnie wiersz jest jednym pytaniem i poszukiwaniem i tu uwaga prawdziwej poezji bardziej niż jakiegokolwiek człowieczeństwa. Ale skoro to poszukiwanie, to już duży plus dla Autora. Pozdrawiam |