Poker ze śmiercią - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Poker ze śmiercią (/thread-5532.html) |
Poker ze śmiercią - Toyer - 2015-08-11 09:28:00 Gram ze śmiercią w pokera unikatową kościaną talią tylko jeden gracz ma marmurową twarz nie ukrytą w cieniu wojny jak kotek potulny prowadzę ją na smyczy w końcu spotkamy się na krańcu budy tymczasem gramy w karty śmiejemy się że ma nos zadarty żartujemy i ucztujemy jak przyjaciele o losie wszechświata ona lata jej dam mojego asa i tak kiedyś przegram RE: Poker ze śmiercią - ElaM - 2015-08-11 11:06:50 Dlaczego chcesz się poddać bez walki? Każdy z nas kiedyś umrze,ale żeby czekać na śmierć...? RE: Poker ze śmiercią - tom_70 - 2015-08-11 11:33:46 Metafor, które czynią ze śmierci grę z góry przez nas przegraną, mamy cały szereg słów związanych z grami. Najbardziej utkwiła mi gra w szachy ze śmiercią, w "Siódmej pieczęci" Bergmana. Słowa szach i mat z perskiego, znaczą dokładnie "król umarł". Śmierć ściga swe ofiary aż do chwili, gdy daje im mata. Bergman pokazał ten obraz w scenach Siódmej pieczęci. RE: Poker ze śmiercią - e-ska - 2015-08-11 11:35:47 Zmień partnera do gry , zaproś życie . Możesz tylko zyskać . Pozdrawiam . RE: Poker ze śmiercią - Toyer - 2015-08-11 15:32:07 Zmagałem się kiedyś z ciężką depresją w tamtym okresie towarzyszyły mi myśli o śmierci nie o życiu. Bergrana nie znałem muszę koniecznie poznać tą grę w szachy Pozdrawiam |