Nie wiem kim ona jest - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Nie wiem kim ona jest (/thread-5523.html) |
Nie wiem kim ona jest - tom_70 - 2015-08-02 19:33:01 Przystaję aby na nią spojrzeć wzrokiem wyostrzonym naprędce błyszczy i faluje jak ruchliwy owoc dojrzewający w moich oczach trwa w przemieszaniu ze wszystkim wyciska rozdziela żółcie i zielenie ona przydaje barw rzeczom dotyka się widzi i nazywa siebie patrzę jak wdzięcznie prześwituje niczym nieustanny przepływ światła i czuję że coś więcej waży się ale nagle gdzieś się ulotniła wierzę w rzeczy niewidzialne wzorca nie ma tutaj jest w niebie RE: Nie wiem kim ona jest - Toyer - 2015-08-03 14:16:32 Czyli spotkałeś anioła Bardzo ładnie ją opisujesz. Też wierzę w rzeczy niewidzialne. Pozdrawiam RE: Nie wiem kim ona jest - ElaM - 2015-08-04 22:10:13 Może nie ważne kim Ona jest,bo ważniejsze ,że jest i możesz o Niej tak pięknie pisać... Pozdrawiam RE: Nie wiem kim ona jest - e-ska - 2015-08-04 23:19:32 Ona jest zjawiskowa i wiersz o niej też . Pozdrawiam . RE: Nie wiem kim ona jest - member22 - 2015-08-06 13:10:02 Na początku myślałem, że piszesz o Naturze jako dawcy życia. Ale przecież "na początku był chaos" No cóż na początku było także słowo (logos) i tym właśnie słowem ślicznie namalowałeś energię życia, bez względu na to, czy nazwiemy ją Chi, czy też Praną. Rzeczywiście przenika ona Naturę i jest niewidzialna. To nią oddychamy, odżywiamy się i żyjemy. To ją pobieramy z nieba - kosmosu. Ona jest wielka, niedościgniona, nieodgadniona. A Ty po prostu tak pięknie i obrazowo o niej piszesz. Pozdrawiam RE: Nie wiem kim ona jest - tom_70 - 2015-08-06 13:42:14 Bardzo celna, member - twoja interpretacja, która jest najbliższa prawdy. To jest wiersz, który mozna interpretować na wiele sposobów. Dziękuję Wam wszystkim za pochlebne komentarze |