Alfabet - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Alfabet (/thread-5515.html) |
Alfabet - Toyer - 2015-07-29 22:04:20 Powiem ci szczerze jak litera literze jesteśmy w tym samym alfabecie kultur wiele myśli jeszcze więcej ale co z tego jak litery tylko chodzą od Alfy przez Betę do gamy Omeg tworzymy razem najróżniejsze słowa bez których nic nie miałoby znaczenia zbieramy się tworząc złożone zdania wzbogacając co krok nasz dorobek tu nie ma żadnych zbędnych znaków każda z nas jest równie ważna żyjemy jak jeden wielki organizm oddychamy sobą żywiąc się wzajemnie jak byśmy się wszystkie zebrały tańcząc po wersach jak na balu powstałaby najwspanialsza epopeja a wieszczem stałby się alfabet RE: Alfabet - tom_70 - 2015-07-29 22:40:45 (...) do gamy omeg? Co to znaczy? RE: Alfabet - Toyer - 2015-07-30 10:10:45 Pisząc to słowo samo mi wpadło i się nad tym nie zastanawiałem teraz widzę że powinienem użyć innego znaczenia. Gama kojarzyła mi się z czymś wielokrotnym ale teraz widzę że to było błędne myślenie. Zastąpię to słowem wielu Omeg powinno być ok RE: Alfabet - member22 - 2015-07-31 13:46:42 Choć utwór wydaje się być niepoukładany i przebija w nim nieregularność to jednak treść jest dość dobra, bo stanowi jak gdyby zabawę słowną której wątkiem przewodnim jest samo życie. I to mi się w tym wierszu najbardziej podoba. Pozdrawiam RE: Alfabet - ElaM - 2015-07-31 16:15:17 Powiem Ci jak amator-amatorowi;jesteśmy na tym samym forum i każdy z nas pisze różnie...jeden jest Alfą,inny tylko Omegą,ale razem tworzymy to forum,jak jeden wielki organizm. Gdybyśmy zebrali wszystkie nasze zdolności w jedną całość, to wtedy byłoby o nas głośno,wtedy napisalibyśmy arcydzieło... Tak odczytałam i zrozumiałam Twój wiersz,jeśli się mylę to mnie popraw... Pozdrawiam RE: Alfabet - Toyer - 2015-07-31 17:36:20 Celna interpretacja właśnie to chciałem przekazać Dziękuję za poczytanie Pozdrawiam |