![]() |
Smutna kochanka - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Smutna kochanka (/thread-5510.html) |
Smutna kochanka - Toyer - 2015-07-27 21:21:07 Ona sama i ja sam niechciana towarzyszka na dobre i na złe wierna i bezwzględna przygarnąłem ją do serca cisza i niepewność towarzyszy naszym randkom odliczanym wspólnymi kroplami czasem szepcze i płacze w biel zachmurzonej duszy albo milczy na ciszy gra recital niedokończony sam na sam podzielone przez dwa chwile bez ale z początku i końca smak chociaż jesteśmy razem łączy nas tylko ona smutna kochanka szans zmarnowanych RE: Smutna kochanka - ElaM - 2015-07-27 22:05:39 Ale Ty masz lekkie pióro,tylko pozazdrościć...a jednak ta treść w ogóle mi się nie podoba... O szczęście trzeba walczyć,a nie odmierzać je kroplami... Proszę rzucić tę ''kochankę'' i pisać piękne wiersze o miłości...każdy z nas ma za sobą jakieś zmarnowane szanse,ale najważniejsze,to nie zmarnować tych,które przed nami... Pozdrawiam RE: Smutna kochanka - Toyer - 2015-07-27 22:16:39 Trudno pisać o miłości nie mając w kim lokować swoje uczucia. Jak się zakocham to będę pisał o niej, na razie jednak piszę o tym co czuję. Mam nadzieję że kolejne szanse wykorzystam. Pozdrawiam RE: Smutna kochanka - tom_70 - 2015-07-27 22:22:58 Ostatnia strofa bardzo mi się podoba, świetna puenta, która nie pasuje do tego bardzo marnego wiersza. Jakby innym piórem pisane. Dziwne. RE: Smutna kochanka - ElaM - 2015-07-27 22:36:46 Marny wiersz??? Chyba zazdrość przez Toma przemawia...albo niezrozumienie. Ja poproszę o kolejne wiersze,mi się podobają. RE: Smutna kochanka - Toyer - 2015-07-27 22:40:10 Czasami jak zaczynam pisać najpierw tworzę tytuł i puentę a potem reszta. Niekiedy jak już mam koncepcję to od razu nasuwa mi się puenta.Wiem że to może dziwne ale tak już mam ![]() ![]() Dzięki za obronę wiersza ElaM ![]() Ciężko dogodzić każdemu nawet nie wiem czy jest to możliwe ![]() ![]() RE: Smutna kochanka - e-ska - 2015-07-27 23:03:02 Ciekawy wiersz , który mimo pesymistycznych treści czyta się jakoś lekko . Pozdrawiam . RE: Smutna kochanka - tom_70 - 2015-07-27 23:03:03 Już kiedyś prosiłem, ElaM, byś się nie odnosiła do moich komentarzy. Od tego jest autor wiersza. RE: Smutna kochanka - ElaM - 2015-07-27 23:18:38 Przepraszam Tom jeśli Cię uraziłam,ale czy mógłbyś trochę,troszeczkę delikatniej oceniać? Piszesz taką piękną poezję,taka subtelną dlatego jestem pewna,że i oceniać potrafisz delikatnie,chociaż spróbuj... RE: Smutna kochanka - member22 - 2015-07-29 13:20:37 No cóż jest to jakaś poetycka próba. Na razie próba, ale kto wie jak będzie dalej. Próbuj więc, bo praktyka czyni mistrza. Pozdrawiam |