Płynę - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Płynę (/thread-5460.html) |
Płynę - Niedzisiejszy - 2015-06-18 15:00:39 Me życie, płynie, przez ten ogromny ocean myśli, a wiatr uczuć nadaje kierunek Często, inna osoba, jak straszliwy pirat, próbuje zniszczyć ten kruchy kadłub serca, dziurawi mój żagiel Płynę inną trasą, mijam tyle zagubionych łodzi, płynących na zatracenie, w ten kierunek przeklęty Gdy próbuje je zawrócić, one ciężką kulą słów odganiają mnie, zapatrzone w kuszącą przystań Czasem, widzę łódź, która tak jak ja płynie do tego samego celu, i mimo ciężkiej drogi, nie zawraca Tak płyniemy, stęsknionym okiem szukając światła latarni, dążymy do celu, mimo wrogich fal Czy cel już blisko? Nie wiem... RE: Płynę - ElaM - 2015-06-18 16:52:17 Spróbuj ten wiersz zminimalizować...bez podziału na zwrotki. RE: Płynę - member22 - 2015-06-18 18:15:05 Zycie jest jednym wielkim oceanem po którym żeglujemy napotykając przeszkody. Ale nie warto się nimi przejmować szzególnie gdy się ma towarzysza swej wędrówki. "Wtedy płynę, płynę chwytam w żagle wiatr..." jak to głoszą słowa jednej z piosenek zespołu Bajm. Pozdrawiam |