ILUZJA - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: ILUZJA (/thread-5438.html) |
ILUZJA - ElaM - 2015-06-02 22:48:53 Jak kochankowie z Werony szukamy śladów naszej miłości, a cisza krzyczy wymownie... Gdzie jesteś Romeo? Obudź mnie, magią twojego głosu inaczej Julia zaśnie na wieki... Widzę cię Romeo, nie wiem sen to,czy jawa? Nie - to jedynie złudzenie... RE: ILUZJA - e-ska - 2015-06-04 14:44:20 Piękna miłość i wielka za nią tęsknota . Pustka jaką zostawił ukochany człowiek jest ogromna... RE: ILUZJA - ElaM - 2015-06-04 21:04:14 ...i tylko ten to wie,kto prawdziwie kochał... Pozdrawiam. RE: ILUZJA - member22 - 2015-06-06 14:37:19 Wiersz łany o platonicznym uczuciu do tego kto jest tylko "złudzeniem" Jest tutaj zawarta silna tęsknota i żal który dostrzec można w każdym napisanym słowie. I trzeba tu mieć nadzieję że w końcu platoniczna miłość doczeka się jakże szczęśliwego finału. Pozdrawiam RE: ILUZJA - ElaM - 2015-06-06 16:17:59 Dziękuję Member za komentarz,aczkolwiek ''nic dwa razy się nie zdarza'' i pewnie trzeba dziękować za ''jedno'',zamiast ulegać ''złudzeniom''... Pozdrawiam. RE: ILUZJA - tom_70 - 2015-06-09 13:44:54 Trzecia linijka chyba jest dla ozdoby, wytarty rekwizyt, który nic nie wnosi do tekstu i tylko przeszkadza. czy to sen, czy jawa? - lepiej brzmi. Za mało tekstu w tekście, by cokolwiek powiedzieć. hej! RE: ILUZJA - ElaM - 2015-06-09 19:25:55 CZY TO SEN,CZY JAWA? Tom mnie uczy pisać wiersze... Dziękuję Ci Tom za troskę i wierz mi,że rozumiem Twoje ''szczere'' intencje,ale nie potrzebuję pomocy w tworzeniu wiersza...sama robię to świetnie. ''Ucz''tych,którym brak pewności siebie,bo ja nie mam kompleksów. I nie pisz mi bzdur,bo zwątpię tym razem w Twoją inteligencję.Pa |