'Obiektywne' spojrzenie na wiersz - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: 'Obiektywne' spojrzenie na wiersz (/thread-5406.html) |
'Obiektywne' spojrzenie na wiersz - Baby_Jane - 2015-04-30 19:08:06 Witam, na wstępie przejdę do meritum wątku: 'obiektywne' znaczy świeży - w moim mniemaniu - pogląd na stworzoną przeze mnie treść. Wiersz powstał kilka miesięcy po śmierci bliskiej mi osobie. Jak dotąd nie udało mi się dosadnie ująć słowami smutku i żalu, ten wiersz był tylko próbą, która poszła na marne, ale jest zapisana na kartkach. Jednak słowa są niekiedy wyduszone. Miałam przerwę w pisaniu wierszy - gdy byłam młodsza miałam lżejszą rękę, bardziej swobodne podejście do poetyki, głowę pełną pomysłów. Dzisiaj jest mi trudno cokolwiek spisać, nie rozumiem tego, dlatego nie podam przyczyny. "kocham" za naszymi drzewami błądzisz i lata czasami stygną w hasła dekad opięte tutaj - miejsce przeklęte wracać nie masz dokąd z tobą umarłam i gonię za tobą duchy moich tęsknot powracają a gwiazdy w niebie znać dają że już tam jesteś miłość jest wieczna a nic tu po nas (Boże, przekaż jej) Dziękuję za każdą opinię. RE: 'Obiektywne' spojrzenie na wiersz - member22 - 2015-05-01 13:50:37 Bardzo dobry utwór pełen refleksji i tęsknoty za bliską osobą. To jest przykład, w jaki sposób zawrzeć poetyckość w niewielu słowach. I tak ma właśnie być, bo te słowa płyną prosto z serca jako odzwierciedlenie zranionej duszy. Tak niewiele, a tak poetycko. Pozdrawiam cieplutko i życzę przede wszystkim siły, bo na pewno nie zapomnienia. |