Dom rodzinny - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Dom rodzinny (/thread-5400.html) |
Dom rodzinny - member22 - 2015-04-17 15:42:55 Dom rodzinny Motto „Gdzie śpiew słyszysz, Tam wstąp, tam ludzie dobre serca mają. Bo ludzie źli, ach wierzaj mi, Ci nigdy nie śpiewają..” Wolfgang Goethe Pachnący od progu bochen chleba I smaku pod dostatkiem Ciepło ogniska Rozgrzewającego tańcem iskier Nastrój wesela Malowany obrazem Wspólnie spędzonych chwil Przy blasku nieco przytłumionego Światła kandelabrów Stół zastawiony I strojny jak żaden inny Muzyka która wabi Dźwiękiem i śpiewem A wokoło spokój błogi Niczym nie przerwany I zawsze ta sama droga do sieni Tak zapamiętałem.... Bo co w oczach, to w sercu. RE: Dom rodzinny - e-ska - 2015-04-17 22:28:52 Jaki piękny , ciepły i radosny dom ! Cudny wiersz , który sprawił , że również wróciły wspomnienia z dzieciństwa . No i ten zapach chleba . Cytat nastrojowy i bardzo trafny . Pozdrawiam. RE: Dom rodzinny - member22 - 2015-04-18 10:40:02 Dzięki bardzo za tak pozytywną opinię. Chciałem przez swój wiersz zwrócić uwagę na to iż w dzisiejszych czasach nie wszyscy mają taki dom i niestety bywa tak że wiele osób, a szczególnie dzieci opuszczonych tak bardzo tęskni za rodzinnym ciepłem. To dlatego pamięć już w wieku dorosłym jest różna. "Bo co w oczach, to w sercu..." Jeszcze raz ogromne dzięki i pozdrawiam. RE: Dom rodzinny - tom_70 - 2015-04-19 16:53:08 W prostocie zawarte jest piękno, które wiernie oddałeś motto Goethego. RE: Dom rodzinny - Leah - 2015-04-29 02:07:14 przytulam, ten piękny wiersz, a Ciebie gorąco pozdrawiam.Leah RE: Dom rodzinny - member22 - 2015-04-29 13:10:49 Dzięki i za przytulenie i za pozdrowienie. Cieszę się z tak pochlebnej i pozytywnej opinii. Ja również pozdrawiam bardzo cieplutko RE: Dom rodzinny - member22 - 2015-05-10 14:15:19 Ja nie oczekuję wcale "słodzenia" ale prawdziwych komentarzy wypływających z odczuć ich autorów. I cieszę się że takowe są. A że są pozytywne, rzeczywiście bardzo mnie cieszy, bo to oznacza że rozwijam się w dobrym kierunku. No cóż czasem jest i krytyka, ale nie jest to i nie powinna być nigdy krytyka destruktywna, a konstruktywna dla autora. Ty chyba jeszcze nie wiesz co to jest złośliwość i negatywizm ocen. A czasem i tak się zdarza, choć oczywiście nie na tym forum, a po prostu w życiu. Pozdrawiam |