Dotyk wiosny - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Dotyk wiosny (/thread-5398.html) |
Dotyk wiosny - Ewa - 2015-04-13 11:32:19 Wiosno, przypatruję się tobie z zachwytem Wdycham zapach wiecznie zielony Podziwiam kolory mieniące się w blasku tęczy Wyraziste i te wciąż nieodgadnione Pozdrawiam ciebie zieloności poro I słowiki, czyżyki co z twoim wiatrem mkną I wiosenne mazurskie jeziora przykryte koronkową mgłą Pozdrawiam pagórki, doliny Lasy i strumienia bieg I śniegiem już nie spowity Skalistych grzbietów brzeg Wiosno, poro pobudki Po zimowym długim śnie otocz mnie kolorami wiosną - ja w magii tkwię. RE: Dotyk wiosny - member22 - 2015-04-16 16:34:37 Myślałem na początku, że będzie to wiersz biały. I rzeczywiście forma utworu bardziej przypomina białą poezję. Dlatego może autor powinien spróbować swych sił w takim gatunku. To byłoby znacznie lepsze. Pozdrawiam |