obrazki Malagenji - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: obrazki Malagenji (/thread-5292.html) |
obrazki Malagenji - Malagenija - 2015-02-14 12:45:29 WIERSZ O ŚWICIE bladoniebieskim świtem morze wyrzuciło mnie na brzeg razem z gwałtowną tęsknotą za kołyszącym niebytem teraz każde ziarnko piasku wbija się we mnie uparcie twardo-kamiennym argumentem że przecież jednak żyję a tu po sam widnokrąg żadnych śladów bytności nie licząc pustych trumienek po zagubionych perłach i śmiechu mew rozbawionych nielotem ludzkiego losu dajcie mi jeszcze chwilę wtopię się w siebie poczekam wstanę razem ze słońcem . . . - Malagenija - 2015-02-14 18:49:29 ... jestem z tych co to bez korzeni gniazdo wisi spróchniałe na suchym konarze skrzydła mam malutkie trochę jak u kury trzepoczą rozpaczliwie ale nie szybują unoszę się więc nisko ponad przyziemnością i masuję kark zesztywniały od patrzenia w niebo WIERSZ NIEWYSTARCZAJĄCY na spotkanie z tobą nigdy nie jestem wystarczająco ładna rzęsy mam niewystarczająco długie paznokcie niewystarczająco czerwone a oczy niewystarczająco niebieskie i nawet myśli mam niewystarczająco uczesane te ostatnie nawet szczególnie niewystarczająco płoszysz je jednym spojrzeniem jak packa lekkie muchy WIERSZ O NIEJ może nienawidzić ściany codziennie się w nią wpatrując może nienawidzić poduszki za dużej dla niej jednej może nienawidzić filiżanki bo on jej nie obejmował może nienawidzić siebie bo nigdy jej nie kochał i tylko jego nie potrafi nienawidzić skulona nagością swej skarlałej dumy wybaczy mu wszystkie zmarznięte przedświty _ RE: obrazki Malagenji - member22 - 2015-02-15 15:07:17 Pierwsze dwa utwory zdecydowanie lepsze od ostatnich. W dwóch kończących wierszach za dużo rekapitulacji słów niewystarczający i nienawidzieć. Poza tym nie wiem dlaczego użyłaś w nich rymu. I to jeszcze bardziej utwierdza mnie w tym że nie wolno umieszczać kilku wierszy w jednym wątku, bo trudno je potem oceniać jak to również zauważył Fred. Pozdrawiam RE: obrazki Malagenji - Malagenija - 2015-02-16 19:49:57 ups! faktycznie, ta rymowanka to nie do tego działu - przepraszam... i BARDZO DZIĘKUJĘ za wypowiedź! |