Lament - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Lament (/thread-5278.html) |
Lament - Magz - 2015-02-02 22:09:59 W moim życiu dwie postacie W mojej głowie jeden mózg. Rozerwany w nieszczęsnym świecie Tkwię, a śmierć już Czeka. Co Ty na to, moja druga połowo? Czy wciąż chcesz mej śmierci, Czy może chcesz zacząć życie na nowo? Twych słów już nikt nie potwierdzi. Nasze połączenie, chociaż silne, Jest niewidoczne w ciemności dnia. Wszystkie sprawy, nawet pilne, Spadały w czeluść bez dna. I Ty, mój kompanie, zamieszkaj w tej otchłani, Bez światła czy pożywienia. I Ty, mój wrogu bez reszty oddany, Zakończ nasze wspólne cierpienia. Już chyba znalazłem rozwiązanie, Wiem jak zakończyć nasze koszmary. W końcu coś pękło. Przeładowanie. Jedna kula, dwie ofiary. RE: Lament - member22 - 2015-02-03 18:15:48 Nie wiem czy można komentować taką koneksję tekstu. Bo niewątpliwie jest to jakiś tekst, ale na Boga nie mający nic wspólnego z wierszem. Dlatego czytaj poezję innych i ucz się pracować nad swoim stylem. Pozdrawiam |