Przecudny listopad - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Przecudny listopad (/thread-5224.html) |
Przecudny listopad - e-ska - 2014-12-14 17:08:31 Powietrze nasycone świeżością mrozu . Promienie słoneczne oślepiają ostrością . Paleta barw napawa zmysły rozkoszą . Pobielona szronem trawa pulsuje milionem iskier . Liście szeleszczą jesiennymi nutami . Przecudny poranek ! Radość , euforia , zachwyt , ekstaza . Przed zachodem słońca zgrzyt sielankę rozwala . Nastrój diabli wzięli . RE: Przecudny listopad - member22 - 2014-12-15 11:34:38 A już myślałem że to bomba optymizmu, nawet tego listopadowego. Ale niestety bombę zdecydowanie przyćmiła pointa. Pozdrawiam RE: Przecudny listopad - e-ska - 2014-12-15 12:55:04 Samo życie , nie może być za dobrze . Jednak pointa ma żartobliwy klimacik . Dziękuję za komentarz . Pozdrawiam optymistycznie . RE: Przecudny listopad - tom_70 - 2014-12-18 17:18:04 Nic, tylko pustosłowie, żadnej myśli. RE: Przecudny listopad - e-ska - 2014-12-18 23:54:41 Nie lubisz opisów przyrody ani dnia codziennego ? Dziękuję za przeczytanie i opinię .Pozdrawiam . RE: Przecudny listopad - tom_70 - 2014-12-19 00:21:18 Uwielbiam przyrodę wyrażoną słowami niebanalnymi, którymi malują przestrzeń, a nie, które nazywają wprost. RE: Przecudny listopad - e-ska - 2014-12-19 13:29:43 Bez wątpienia piszę w sposób dość prosty . Natomiast Twoje wiersze są małymi arcydziełami . Niestety dla zwykłych zjadaczy chleba dość trudne w odbiorze . Ale wracając do mnie , jest to forum amatorskie więc trafiają się poeci z bardziej i mniej zaawansowaną techniką pisania . Jestem w tej drugiej grupie i zdaję sobie z tego sprawę . Ale miło , że ktoś czyta co piszę i zadaje sobie trud wydania opinii . Pozdrawiam . |