O Anozais! - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: O Anozais! (/thread-515.html) |
O Anozais! - Julia - 2009-06-11 15:36:22 wieści niedobre - wirus śmiertelny jest ciebie blisko znam takie igloo mogę polecić jako schronisko ciche i zimne jak szron na szybie w centrum Grenlandii tam znajdziesz spokój. jest wolne miejsce. przeczekasz te dni. a kiedy uznasz że wicher ustał i wszystko w normie oknem pod niebo ulecisz niczym ptakom podobni. tam rozkołyszesz słońce na niebie zatrzymasz chmury szczęście swe sięgniesz wrócisz na ziemię i po raz wtóry uśmiechy rozdasz dokoła wszystkim w te dni szalone tak uszczęśliwisz dusze stęsknione. stęsknione dusze. Re: O Anozais! - anja - 2009-06-11 19:00:34 Wiersz na czasie, ale wolałabym ciepełko ;-) Re: O Anozais! - Julia - 2009-06-12 18:47:16 Anju! Ja też lubię ciepełko, ale nie każdemu słonko świeci. Dzięki za czytanie. Re: O Anozais! - minawia - 2009-06-12 19:33:18 na wirusy najlepsze minusowe temperatury. Po kwarantannie ..radość i życie od nowa, można to też przyjąć za metaforę. Pozdrawiam :-) Re: O Anozais! - Julia - 2009-06-13 20:04:03 No właśnie Minawio, dlatego taka propozycja. Dzięki za wizytę. Re: O Anozais! - czardasz - 2009-07-03 10:26:23 ja nie lubie zimy...ale czasami potrzeba mrozu by wymroził zarazki.... :-) Re: O Anozais! - staszek - 2009-07-13 07:58:27 zmroził mnie ale dobry Re: O Anozais! - monika45bydg - 2009-07-22 05:18:41 No ale zimno przeciw wirusowi chyba dobre .Wiersz dobrze ujęty no i jak zauważyła anja wiersz na czasie Re: O Anozais! - Nina - 2009-07-22 11:08:26 uśmiechy rozdasz dokoła wszystkim w te dni szalone tak uszczęśliwisz stęsknione dusze - dusze stęsknione. Wiesz...zmieniłabym kolejność i wiersz rym miałby do końca Cytat:tam znajdziesz spokój. jest wolne miejsce. przeczekasz te dni.Świetnie, czasem warto przeczekać złe dni, chwile - oby nie za długo Pzdr. Pees. Jeszcze jedno: skoro stawiasz znaki interpunkcyjne to i duże litery, albo zrezygnować ze znaków przestankowych Re: O Anozais! - Julia - 2009-07-22 14:17:15 Ninko! dzięki za uwagi, z tym przestawieniem dla chwały rymu owszem, masz rację, a z wielkimi literami to jestem całkiem zagubiona, bowiem nie wyczytałam nigdzie konkretów w teorii tylko na podstawie czytania poezji na portalach, jedni stosują tak, inni inaczej. Np SzaryWilk - jego czytałam dużo, patrz - on też różnie w różnych okresach pisze róznie, to wlaśnie u niego podpatrzyłam te małe litery po kropce. Monik45bydg - witaj, miło że do mnie wpadłaś, widzę ze sporo wstawiłaś, muszę znaleźć czas na poczytanie. A skąd takiego psa wytrzasnęłaś? pozdrawiam. Re: O Anozais! - monika45bydg - 2009-07-22 14:46:13 cyt. Julia Monik45bydg - witaj, miło że do mnie wpadłaś, widzę ze sporo wstawiłaś, muszę znaleźć czas na poczytanie. A skąd takiego psa wytrzasnęłaś? pozdrawiam. Koniec cyt. Tę suczkę uratowałam od schroniska :brawo: Mam oprócz niej jeszcze dwie suczki :radocha: :beczy: Miałam też rottweilerka ale 2 lata temu przeszedł na leprzą stronę istnienia . Miał 15 latek :beczy: Pozdrawiam Re: O Anozais! - Nina - 2009-07-22 18:23:07 Julio nie odbieraj tego, co napisałam jako przygany. Szczerze mówiąc ostatnio w poezji chyba wszystko jest dozwolone... Uściski Re: O Anozais! - monika45bydg - 2009-07-23 03:12:30 Jeszcze raz przeczytałam ten wierszyk , skojarzył mi się z miłością :mysli: Miłość jak wiadomo jest wirusem doprowadzającym często do ciężkiej choroby serca jak i do zejścia z tego padołu . Tym igloo , schroniskiem jest kobieta , która go kocha tak mocno , że jak zapragnie wolności to może odejść :mysli: Re: O Anozais! - Julia - 2009-07-31 21:40:06 wiersze mają to do siebie, że dają się interpretować każdemu na jego własny sposób, w zamyśle autorki (zdradzę w końcu to co nie powinnam) jednak nie to było co monik podpowiada; Anozais była w pewnym monencie zagrożona, a że ją polubiłam, to chciałam by się schroniła. To tyle i tylko tyle. Re: O Anozais! - monika45bydg - 2009-08-03 09:28:21 Gdybym wiedziała kto to O Anozais! to inacej bym interpretowała . Nie raz nie jest tak jak widzimy lub czytamy . Pozdrawiam . |