za mało - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: za mało (/thread-5145.html) |
za mało - kristofero - 2014-10-23 20:55:27 Na skraju nieba tuż za horyzontem Pierwszy promień słońca Ziemia osnuta wachlarzem mgły Zaspany świat wyrwany ze snu Budzi mnie dźwiękiem nowego dnia Nadzieją na świat ze snów... Szeptem i szumem liści Usypia mnie ponownie... Wstaję by poczuć wiatr we włosach Krople deszczu na twarzy Gdzieś tam jesteś Ty Za każdym drzewem, westchnieniem Gdzieś tam daleko, daleko... A ja idę krok za krokiem ku Tobie Lecz to wciąż mało...za mało Jutro wstanę przed świtem By zrobić choć o krok więcej RE: za mało - anja - 2014-10-24 05:48:00 "Jak dobrze wstać skoro świt...." Cudowne budzić się z myślą że "gdzieś tam jesteś Ty...." RE: za mało - member22 - 2014-10-24 15:02:07 Wiersz optymistyczny z dużą dozą radości wschodzącego słońca. Dobrze że jest nadzieja, nadzieja na lepsze jutro, na efekty poszukiwania drugiej połówki. Pewnie że we dwoje zawsze raźniej kroczyć przez życie i naprawdę warto mieć na to nadzieję. Tak trzymać RE: za mało - tom_70 - 2014-10-25 11:54:56 O niczym, puste i strasznie banalne frazy. Tekst na poziomie drugiej klasy szkoły podstawowej. RE: za mało - kristofero - 2014-10-25 12:27:54 @dobrze że twoje teksty są tak dobrze przemyślane i nie są pustymi frazesami, dziękuję za konstruktywną krytykę |