Stacja kolejowa w Perpignan - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Stacja kolejowa w Perpignan (/thread-5105.html) |
Stacja kolejowa w Perpignan - tom_70 - 2014-09-29 14:47:49 to miejsce tak piękne wyrywające z uśpienia światło które otrzymało imię co za szczęście być tutaj życie między dwoma czasami kolory czerpane bez końca obrazy eksplodujące jak mentalna ejakulacja cytująca samą siebie dajcie mi całe wieki bym mógł tworzyć w Perpignan dzieła nietknięte niczyim wzrokiem Witam wszystkich po długiej przerwie i zapraszam do czytania moich wierszy. RE: Stacja kolejowa w Perpignan - kristofero - 2014-10-20 21:04:11 nie każdy zrozumie ostatni wers pierwszej części prosto, tylko to ty sam komplikujesz, choć ciekawie dusza potrzebuje by ktoś nie zrozumiał tego co czujesz piszesz dla siebie, czy dla audytorium jeśli dla siebie brawo RE: Stacja kolejowa w Perpignan - anja - 2014-10-21 01:02:03 Nie byłam, nie widziałam, nie odczuwałam - raczej mocno stoję na ziemi. Wierszładny, ale wywaliłabym które w trzecim wersie. RE: Stacja kolejowa w Perpignan - tom_70 - 2014-10-21 11:15:20 Żeby zrozumieć mój wiersz, to wystarczy sprawdzić (a źródeł jest wiele), którego artystę wiąże tytułowe miejsce. Musisz dużo, dużo, a nawet bardzo dużo czytać, bo do erudycji jeszcze bardzo ci daleko. anja, jeśli w tekście doszukałaś się tylko zbędnego słowa, to gratuluję wrażliwości poetyckiej. hej! RE: Stacja kolejowa w Perpignan - member22 - 2014-10-21 11:29:53 Tak, rzeczywiście zatopienie się bez reszty w swoim wnętrzu, to sposób na refleksyjną i prawdziwą poezję wypływającą z serca i duszy. Wtedy słowo jest tak cenne, tak bogate bo wyraża myśli i odczucia autora. Gratuluję i życzę dalszej drogi do osiągnięcia doskonałości, niezależnie jak ją rozumiesz. RE: Stacja kolejowa w Perpignan - tom_70 - 2014-10-22 19:39:51 Miło mi, member. |