*** - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: *** (/thread-5082.html) |
*** - mrnmlka - 2014-08-29 16:35:02 twój wzrok pachnie febrą topisz się w swetrze patrzysz krwią w niebo dusząc się powietrzem język masz w gardle lecz krzyczysz coś do mnie za bezcen sprzedałeś co w tobie najdroższe masz zimne ramiona lecz oczy gorące wciąż rzucasz pod koła swe myśli drapiące flagą swą białą uderzasz mnie w głowę masz siły za mało by pozbyć się powiek masz gruz na kolanach i mur pod paznokciem twa skóra spękana gdy parzy cię słońce zasypiasz w amoku ja mówisz na my podnosisz się z prochu lecz zmieniasz się w pył płaczesz rzęsami pokłutą masz pamięć pustymi oczami zwiędłą żegnasz trawę nie tańczysz już ze mną lecz miażdżysz mi stopy gdy znoszę już ledwo swędzący twój dotyk i choć setki łez wcześniej tak chciałam ci przysiąc na jawie i we śnie wciąż marzę by wysiąść. RE: *** - krzys123456 - 2014-09-01 19:26:17 W zasadzie gotowy, pozew rozwodowy. RE: *** - Fred - 2014-09-02 10:22:27 Co by nie powiedzieć jest to jakoby "wyliczanka pretensji". Niektóre metafory wydają mi się nieadekwatne, czyli nietrafne, jak choćby gruz na kolanach. Budzi to dziwne skojarzenia. RE: *** - anja - 2014-09-11 02:29:32 Dobry wiersz, w krótkich i prostych wersach tak wiele opisane. Sugerowałabym dodaćtytuł. |