Bukiet - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Bukiet (/thread-5036.html) |
Bukiet - Serena - 2014-06-16 19:20:02 utkałam cię kiedyś z szarej mgły i cienia samotnych wieczorów przy kieliszku wina kilku tęsknych westchnień gdy na do widzenia zmierzch całował w czoło rosy odrobiną wspomnienia spłowiałe jak gałgan się strzępią smak czereśni skwaśniał od oczekiwania by poczuć na powrót tą pierwszą namiętność rozkosz czułych szeptów i radość dawania sny fatamorganą zastygły nade mną wciąż jesteś oazą choć w ulotnym wirze biegnę po omacku gdy noc zsyła ciemność w zarys twoich ramion by być jeszcze bliżej jak artefakt gładzę zapach na poduszce zasuszone pąki nieśmiałych radości w labiryncie myśli błądzących i pustce kruszą się pod dłonią szelestem przeszłości dzisiaj jeszcze mgnieniem wargi mi poparzy gorycz widokówek z miejsc niedopieszczonych młodo zaślubionych niedorosłych marzeń i trawionych ogniem tamtych róż czerwonych RE: Bukiet - Fred - 2014-06-17 22:58:02 Moje wyrazy uznania. Pokazujesz na tym forum wiersz regularny, sylabotoniczny, których tutaj jak na lekarstwo. Piszesz w sposób zdyscyplinowany, fraza jest wypracowana, skondensowana i logiczna. Pięknie budujesz nastrój, zachowujesz ciągłość wątku i operujesz bogatym arsenałem środków wyrazu. Twoje metafory są adekwatne do treści i nastroju. Mnie się Twoje pisanie bardzo podoba. Gratulacje RE: Bukiet - member22 - 2014-06-21 13:09:58 Mnie też utwór się podoba. Jest bardzo poetycki i z polotem. Przychylam się do opinii Freda. Pozdrawiam RE: Bukiet - tom_70 - 2014-06-22 19:27:18 Idealna średniówka(6,6), co czyni wiersz, pięknie zrytmizowanym. Szacunek. |