Czasami Świat... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Czasami Świat... (/thread-5030.html) |
Czasami Świat... - Grześ - 2014-06-14 18:28:47 Czasami świat ze światem w inne idą ścieżki. mimo słów wielu, gestów czy uśmiechu, zabije serce raźniej, tłumiąc duszy grzeszki, tak bywa gdy usłyszysz swój głos w echu. Czasy mijają bezpowrotnie, niepostrzeżenie kradnąc słońce, wciąż marzysz, marzysz wciąż samotnie, wciąż w tłumie, jak samotny liść na łące. Lecz jest nadzieja, są marzenia, co nić rozwinie z szpul tęsknoty, i wtedy - właśnie wtedy, radosny spotkasz szczęścia dotyk. 2014.06.14 RE: Czasami Świat... - Jemiol - 2014-06-15 13:53:56 Drugi oraz czwarty wers według mnie się nie rymuje- mimo tych samych sylab, po prostu słabo to brzmi. Powtórzenia również słabo wypadły. Aczkolwiek, ja się nie znam- może ktoś bardziej obeznany się wypowie. Zapraszam do mojego wiersza "egzystencja ziarnka piasku na pustyni" RE: Czasami Świat... - Grześ - 2014-06-16 17:25:42 pewnie masz rację, zastanowię się. Dziekuję i pozdrawiam RE: Czasami Świat... - member22 - 2014-06-21 13:06:22 Ale się czepiacie szczegółów. Ja uważam że ten utwór coś w sobie ma. No i ta pointa bardzo pozytywna. Pozdrawiam |