Los - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Los (/thread-4955.html) |
Los - Ewa - 2014-03-31 03:35:22 Los Żyję Twą pieśnią o 4 nad ranem Słucham słów o miłości doskonałej Wołam do Ciebie głosem z oddali, głosem stęsknionym Uczucia człowieka spragnionym. Kiedy rodzimy się, jeden grzech nam z czoła zmywają Imieniem Ducha Świętego i Pana Naszego szczelnie otulają Nadzy przed Panem Bogiem kiedyś staniemy Tu, na człowieczej ułomnej ziemi Ten kto ma szczęście dostanie w prezencie Delikatny podmuch od Pana Nareszcie czuje się spełniona Czuję się kochana Idziemy przez życie zbierając w ukryciu Rożne nasze "skarby" Pieniądze-bożki Zawiść i zazdrość Tak często pełni pogardy Lecz są i tacy Co słyszą z oddali Twoje do nas wołanie Czy do nich należę? Marna i krucha Nie wiem Mój Panie. To jest pod wpływem utworu Marca Anthonego "Vida"- hiszpańska edycja.... Nie znam hiszpańskiego... Tak mi w duszy zagrało RE: Los - Fred - 2014-03-31 08:55:19 Warto było trochę opanować emocje i nadać temu wierszowi choćby konsekwentny rytmicznie kształt. On się rozgaduje, rozłazi, a poza tym składasz go z powszechnie znanych zasłyszanych haseł. Nie ustrzegłaś się nadmiernego patosu i wtórności, lae przy pisaniu takich tekstów na autora czyhają takie właśnie pułapki. RE: Los - Ewa - 2014-03-31 09:17:36 Dziekuje, poprawię RE: Los - member22 - 2014-04-01 12:14:16 Rzeczywiście choć rymy zachowane to jednak nieregularność wersyfikacji widoczna w prawie każdym momencie utworu. Pozdrawiam RE: Los - Ewa - 2014-04-01 16:07:57 Poprawię. Odezwę się za dwa dni bo mam dużo pracy w szkole. Pozdrawiam Was Ewa RE: Los - tom_70 - 2014-04-08 21:53:38 Nie lubię krytykować, ale jak czytam taki pseudowiersz, to- aż mnie złość bierze, że można tak bezmyślnie, kaleczyć ojczysty język. Tabula rasa - świadomość autora. |