TRAPISTA - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: TRAPISTA (/thread-492.html) |
TRAPISTA - norbertus - 2009-06-20 23:39:24 Biel i czerń kaptur i pas Język gestów inny świat Cisza nad Getsemani Tylko ptaków śpiew Tęsknota przyznać się To dziś strach hałasu znak I znowu jak we śnie Biel i czerń kaptur i pas Dziwny jest trapisty ślad Patrzę i niedowierzam Czyżby jeszcze pozostał Dla człowieka inny czas Kaptur kukula krew Gór Atlasu czar Świadek i Arab Cisza zapadła życie trwa Tak to tchnienie Duch żyje bez niego Niecny nieludzki świat Spróbuj pomilcz i poleć Śladem gołębia to też znak Trapista i świat A gdzie jestem ja Gdzie moja twarz Nauczył mnie milczenia Uśmiech moje jestestwo trwa Re: TRAPISTA - Nina - 2009-06-20 23:44:17 Cytat:Cisza zapadła życie trwa Zabieram ze sobą...na dalsze dni! Re: TRAPISTA - ewaklos2 - 2009-06-21 14:06:25 Z gołębim trelem w oddali Z gołębim trelem w oddali Życie się toczy i trwa... Wieki przeminą, Śmiech,smutek,cisza,strach..barwy Barwy życia,przybierać różne formy potrafią... Życie się toczy i trwa... Re: TRAPISTA - minawia - 2009-06-22 12:17:25 "..... intrygujący wydaje się fakt, że istnieje na świecie społeczność, która dobrowolnie zaakceptowała życie w milczeniu - jak wspomniano na wstępie, tworzą ją mnisi z zakonu kontemplacyjnego trapistów." Odlaleść sie w świecie ciszy...znowu pobudzasz do kontemplacji Re: TRAPISTA - ewaklos2 - 2009-06-28 11:51:28 Znam ten ból .....cisza....osamotnienie...... Nie chce tego nigdy więcej przerabiać... Wszystko się wyostrza....tak bardzo ze aż boli..... Re: TRAPISTA - norbertus - 2009-07-09 23:34:05 Powiadasz cisza boli coś o niej wiem, zaprzyjaźniam się nią, pozdrawiam Re: TRAPISTA - ewaklos2 - 2009-07-13 09:22:53 tak jaki przyjaźń i miłość |