"Wspomnienie" - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: "Wspomnienie" (/thread-4917.html) |
"Wspomnienie" - Ewa - 2014-03-14 01:00:37 Wspomnienie Chciałabym odgarnąć ten księżycowy kosmyk z twego czoła Spojrzeć z uwagą w Twe oczy, które niebu kolor ukradły Teraz są pełne milczenia Jak mgłą zasnute mazurskie jeziora Czy smutek w nich się zachował- Czy też radość na moment przybladła. Oczy- wewnętrzne zwierciadła Odbicia naszych wspomnień Radosne obietnice I jeziora nie wolne od łez Zakochane błyszczą nadzieją Tęskniąc są na wpół przytomne Zmieniają się z nurtem życia W kalejdoskopie ludzkich wnętrz Wnętrze moje poznało Różne barwy Twoich oczu O których to wspomnienie Nie dobiegnie końca Dlatego- chciałabym odgarnąć ten księżycowy kosmyk z Twego czoła I poszukać w Twoich oczach blasku Tamtego Z początku. RE: "Wspomnienie" - member22 - 2014-03-14 10:11:30 Ja bym umieścił Twój wiersz w dziale Wierszy białych. Rymu tu w ogóle nie ma. Poza tym troszkę nieregularnie. Pozdrawiam RE: "Wspomnienie" - Ewa - 2014-03-14 10:15:29 Bardzo Tobie dziekuję za cenne uwagi. RE: "Wspomnienie" - Fred - 2014-03-14 10:25:45 Jest wiersz, rymy są ledwo zauważalne, ale są. Można pisać rymowane wiersze w formie nieregularnej, ten wydaje mi się jednak trochę "rozgadany" "Lustra wspomnień" brzmią mi trochę banalnie i zbyt sentymentalnie. Pomysł na wiersz jest zapewne dobry. Może warto by go trochę "odrzewnić"? RE: "Wspomnienie" - anja - 2014-03-15 23:58:54 Tak, to byłby świetny wiersz biały. Spróbuj napisać coś w poezji białej. Chciałabym odgarnąć ten księżycowy kosmyk z twego czoła Spojrzeć z uwagą w Twe oczy, które niebu kolor ukradły Teraz są pełne milczenia Jak mgłą zasnute mazurskie jeziora Czy smutek w nich się zachował- Czy też radość na moment przybladła. Oczy- wewnętrzne zwierciadła Lustra naszych wspomnień Radosne obietnice I jeziora nie wolne od łez Zakochane błyszczą nadzieją Tęskniąc są na wpół przytomne Zmieniają się z nurtem życia W kalejdoskopie ludzkich wnętrz Wnętrze moje poznało Różne barwy Twoich oczu O których to wspomnienie Nie dobiegnie końca Dlatego- chciałabym odgarnąć ten księżycowy kosmyk z Twego czoła a w oczach poszukać blasku Tamtego Z początku. Ewo to co pogrubione bym wywaliła, ale to Twój wiersz i akceptuję go takim jak jest. RE: "Wspomnienie" - Ewa - 2014-03-16 00:01:31 Bardzo Tobie dziękuję |