Taka sobie myśl... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Czas wolny (/forum-8.html) +--- Dział: Hyde Park - wolna amerykanka LOL (/forum-40.html) +--- Wątek: Taka sobie myśl... (/thread-4870.html) |
Taka sobie myśl... - Xan - 2014-02-16 02:33:33 Pamiętam, gdy kiedyś polonistka kazała mi zrobić interpretację tekstu któregoś ze Skamandrytów... Poprosiłem panią o fifkę, szczyptę opium i pół litra samogonu... Pani zbaraniała i w wielkim wzburzeniu pełnym trzepotania rzęskami, zapytała mnie - Co to ma znaczyć?! No, to odparłem, że skoro gość potrafił pisać tylko będąc "pod wpływem", to muszę się wczuć w jego stan, by to zrozumieć Wyczuła aluzję i dała nam spokój z interpretacjami Całe szczęście, że na tutaj nie ma takich konieczności i wszystko idzie zinterpretować - bez szczególnych środków zaradczych RE: Taka sobie myśl... - anja - 2014-02-16 10:31:14 Podobno jest takie powiedzenie że "bez pół litra tego nie rozgryziesz" Fajne były szkolne lata RE: Taka sobie myśl... - Xan - 2014-02-17 22:39:00 Fajne były te ostatnie... zaoczny ogólniak i policealna Wcześniejsze zaliczam do wydatnie zmarnowanego czasu w moim wczesnym życiu. Z głupimi nauczycielami i dzieciakami..... A mogło być już pięknie... ale podstawówki się nie wybierało wtedy... RE: Taka sobie myśl... - anja - 2014-02-18 08:22:24 Masz rację, w moim przypadku też najfajniej było w szkole średniej, ani wcześniej, ani później już ie było takich przyjaźni, szkolnych miłości itp |