Poczekalnia - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Poczekalnia (/thread-4723.html) |
Poczekalnia - kahja - 2012-08-28 23:23:29 przybita milionami własnych myśli chowam się w dwóch ciemnych kątach moja poczekalnia nocami pustoszeje nawet księżyc zasypia na innym niebie nie zerkam już w noc patrzę na Ciebie liczę każde słowo bo choć cierpkie jeszcze może powoli dojrzeją zanim dzień nadejdzie zza horyzontu umrę w sobie dziewięć razy z książką w ręce a sen nie przyjdzie nieproszony RE: Poczekalnia - anja - 2012-08-29 19:06:37 Temat wiersza jest mi taki bliski, coś jest tam ze mnie. Bardzo podoba mi się druga zwrotka, ale w trzeciej czy nie powinno być dojrzeje ? RE: Poczekalnia - kahja - 2012-08-29 19:14:59 (2012-08-29 19:06:37)anja napisał(a): Temat wiersza jest mi taki bliski, coś jest tam ze mnie. Bardzo podoba mi się druga zwrotka, ale w trzeciej czy nie powinno być dojrzeje ? chodziło mi o słowa, więc napisałam "dojrzeją", a jednocześnie liczę każde z tych słów.. może trochę to się nie zgrywa, ale wcześniej też się nad tym zastanawiałam i jakoś nie potrafię tego inaczej przekazać. |