JESZCZE ... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: JESZCZE ... (/thread-4716.html) |
JESZCZE ... - lolek - 2012-08-21 11:02:31 Jeszcze mimozy nie zakwitły sierpniowa noc gorącem dyszy ale już astry się panoszą i krzyku czajki nie usłyszysz. Jeszcze jaskółki kreślą koła nadmorski piasek grzeje stopy a w mojej głowie myśl już płocha ma w sobie obraz mokrej słoty. Jeszcze na drzewach liść zielony trzyma się dzielnie wśród gałęzi czeka na los zrezygnowany aż wiatr go zerwie z tej uwięzi. Rzadko się odzywają świerszcze w grupy zbierają się bociany po polach z zbóż ogołoconych nie spacerują już kombajny. Tylko kobiety w letnich sukniach czarują brązem i brzoskwinią łakome spojrzeń męskich oczu bo potem płaszczem to okryją. I tak dzień za dniem przemijają jest niedaleko - szept się niesie połowę września lato trzyma - potem już nadejdzie jesień. RE: JESZCZE ... - anja - 2012-08-21 21:53:33 I robi się coraz smutniej chociaż jesień jest piękna ale mam wrażenie że coś się kończy i robi mi się smutno. [attachment=817] Mimozami jesień się zaczyna...... |