Wina - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Wina (/thread-4698.html) |
Wina - Nimrodel - 2012-08-07 10:21:48 Wieczorem przychodzą dziwne westchnienia Zdarzają się cuda ubrane w zaklęcia W ludziach szukamy swojego imienia A w życiu obrońcy, jakiegoś księcia Rankiem nadchodzi nowa nadzieja Owiana słońcem, mamiąca zmysły Czasem od razu cię zmiecie zawieja A czasem pokaże dobry dzień przyszły W południe już bardziej realnie patrzysz Lecz jeszcze ostatnie masz omamienie Wydaje ci się, że jesteś tak władczy Że na twe skinienie sama się zmienię Później nadchodzi rozum dopiero Jak i pokora co nogi ugina Zostawia na ziemi chłodnej nagiego A mrok spowija świadoma wina RE: Wina - anja - 2012-08-07 22:11:33 Bardzo dobra puenta, jedna malutka uwaga (bo ja jestem czepialska) w trzeciej zwrotce zamiast sama wstawiła bym cała ale....... RE: Wina - Nimrodel - 2012-08-08 12:00:18 hmm jest to jakaś opcja ale bardziej mi chodziło o to, że nikt nie jest w stanie zmienić się sam bez niczyjej pomocy, to chciałam w tym podkreślić więc chyba jednak tak zostawię , ale dziękuję za podpowiedź RE: Wina - anja - 2012-08-08 20:43:56 Masz rację, to ja źle zinterpretowałam, zresztą Ty tu (u)rządzisz RE: Wina - Nimrodel - 2012-08-09 10:09:23 Nie wydaje mi się żebym miała tu jakoś (u)rządzić nigdy nie byłam dobrym liderem >.< |