Kochaj - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Kochaj (/thread-4437.html) |
Kochaj - indygochild - 2011-12-23 01:26:16 Ten kto twierdzi, że miłość to ściema, niech nie nazywa się człowiekiem. Kochaj, pomagaj, nie przestawaj nawet wrogów, krzywdy im wybaczaj Poczuj wolność, z bogiem się pojednaj poczuj się bogiem, dotykając nieba. Bo miłość to czego nam potrzeba uwolnij się od grzechu, uwolnij od cierpienia Być nad mistrzami to moja głębia I ty będziesz Bogiem, gdy zło pożegnasz. I pomóż wstać, podaj dłoń Duszom, które męczy zło Bądź ich aniołem, nieś światło Jak dobry pasterz, zbłąkanym owcom. Jeśli szukasz sensu, znalazłeś go Kochaj, szanuj, pomagaj- moje motto Czuje, że żyje i walczę wciąż a słowo to moja broń... RE: Kochaj - wolwerin - 2011-12-23 18:24:10 "Ten kto twierdzi, że miłość to ściema, niech nie nazywa się człowiekiem." to chyba do mnie??? Szukałem prawdy jasnego płomienia, znalazłem kłamstwa i bezsens istnienia, a słowo człowieka nie miało litości, więc mi nie ściemniaj o jakiejs miłości I Ty możesz zwątpić,czy ktoś jest człowiekiem, pożyj, poczekaj-to przyjdzie z wiekiem, a przeciez każdy te słowa pamieta IM BARDZIEJ POZNAJE CZŁOWIEKA,TYM BARDZIEJ KOCHAM ZWIERZĘTA RE: Kochaj - anja - 2011-12-23 20:12:55 (2011-12-23 18:24:10)wolwerin napisał(a): IM BARDZIEJ POZNAJE CZŁOWIEKA,TYM BARDZIEJ KOCHAM ZWIERZĘTA Amen . RE: Kochaj - indygochild - 2011-12-24 07:11:53 Wierzę w miłość i doświadczyłem jej... jeśli ty nie to współczuje, pewnie dlatego odzwierciedlasz się do zwierząt. Przykre. Aby uwierzyć w miłość, musiałem poznać drugą stronę medalu- nienawiść ludzi. Wtedy w niektórych zwątpiłem ty też jesteś tego przykładem, pisząc takie rzeczy, lecz prędzej umrę, niż zwątpię w wartości, które trzymają mnie przy życiu. Fakt... świat jest dziki, ale to przez ludzi z podobnym poglądem do twojego. "Co dajesz, powraca. Jak mówi stara prawda", pomóż komuś, wyciągnij z bagna. Może wtedy ją dojrzysz... ? To, że ty nie widzisz miłośći, nie znaczy, że jej nie ma... I Ci głupi i mądrzy, psują dar życia na świecie, który jest piękny i zachwyca, zadziwia swym pięknem Jestem śmiertelnikiem, który obcuje WCIĄŻ z piekłem. Życzę Ci byś zrozumiał to bez słów... Wiara Nadzieja Miłość P.S nie obraź się, ale wydaje mi się, że na takiej tematyce kreujesz swój wizerunek, jak taki Nergal i do końca nie wierzysz sam w to co wypisujesz. świąt wesołych ;]. RE: Kochaj - babajaga - 2011-12-25 20:22:31 Jeśli szukasz sensu, znalazłeś go Kochaj, szanuj, pomagaj- moje motto Czuje, że żyje i walczę wciąż a słowo to moja broń... RE: Kochaj - Grześ - 2011-12-26 13:35:54 Każdy interpretuje każde z pojęc na włąsny uzytek według wąsnegj definicji więc słowo miłośc oznaczające coś dla jednego może mieć inne znaczenie dla kogo innego. a tak na marginesie - czy ktos potrafi podac uniwersalna definicje miości? taka którą zrozumie jednakowo kazdy? jesli tak - prosze o jej przedsrawienie tutaj RE: Kochaj - Malutka91 - 2011-12-27 21:08:37 Wiersz bardZo mi się podoba Naprawdę Miłość to coś pięknego i zdarza to się raz a prawdziwie- takie jest moje zdanie. Każdy przeżywał bądź przeżywa pierwsze uniesienia tego silnego uczucia. Ale prawdziwa miłość zdarza się w ludzkim życiu tylko raz. Definicja miłości? Wg mnie to uwielbienie kogoś, to czucie "motylków" w całym ciele. Miłość jest wtedy kiedy dla tej osoby zrobiłbyś/zrobiłabyś wszystko. RE: Kochaj - wolwerin - 2011-12-27 22:23:26 "Jestem śmiertelnikiem, który obcuje WCIĄŻ z piekłem." No i doszliszmy do sedna sprawy "odzwierciedlasz się do zwierząt",a to juz grafomania do potęgi,kolego..,poczytaj sam siebie,a będziesz zdruzgotany,hahaha..,u mnie masz stajla |