Retrospekcyjna Refleksja Wigilijna - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Retrospekcyjna Refleksja Wigilijna (/thread-4436.html) |
Retrospekcyjna Refleksja Wigilijna - lolek - 2011-12-22 14:10:19 Stół białym obrusem nakryty, dostojne wyczekiwanie, tak było odkąd pamiętam, teraz jakby mniej tajemniczo, może dlatego, że urosłem. Wyglądałem pierwszej gwiazdki, Matka krzątała się w kuchni, Ojciec stawał w drzwiach z choinką, dzisiaj ze mną - tylko ich cienie, ale kolędy wciąż tak samo ciepłe. Na stole jedno puste nakrycie, kto przyjdzie, kogo zabrakło, skurcz w piersi i dalekie myśli, mam wszystkich w sercu, chociaż to symboliczny talerz. A w górze aniołowie powodują, aby mrugały do nas gwiazdy, bo w tę noc niebo życzliwie, pochyla się nad ziemią, idzie NOWINA – Bóg się rodzi. Życzę Szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia. 22.12 2011. Zdzisław Zembrzycki - autor. RE: Retrospekcyjna Refleksja Wigilijna - anja - 2011-12-22 19:45:35 Ten czas skłania do wspomnień, zwykle tych smutniejszych, chociaż czas powinien być radosny Zrobiłeś nastrój RE: Retrospekcyjna Refleksja Wigilijna - babajaga - 2011-12-23 00:02:58 Ania ma rację...Ten czas skłania do wspomnień, |