Modlitwa - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Modlitwa (/thread-4327.html) |
Modlitwa - wolwerin - 2011-09-22 20:41:13 Chciałbym być wiatrem, co do miłej poleci by na jej głowie pleść fikuśne warkocze polecieć raz jeden i drugi i trzeci Boże, uczyń mnie tym wiatrem-tak cię proszę... Chciałbym być deszczem, co jej lico obmywa i kiedy zechce to spadnie prosto z nieba mógłbym wraz z chmurami do miłej przybywać Boże, uczyń mnie deszczem-tego mi trzeba... Chciałbym być westchnieniem, i ogrzać jej serce bo jest tak daleko i żyje marzeniem bym mógł choć przez chwilkę utulić jej ręce Boże, uczyń mnie tym radosnym westchnieniem... A gdy mnie uczynisz wiatrem, chłodnym deszczem i ciepłym westchnieniem, co ogrzeje serce to ja więcej Boże, niczego już nie chcę... RE: Modlitwa - anja - 2011-09-22 21:31:38 (2011-09-22 20:41:13)wolwerin napisał(a): A gdy mnie uczynisz wiatrem, chłodnym deszczem Człowiek da miłości poświęci wszystko, bo miłość w życiu jest najważniejsza. Piękna modlitwa, tak piękna że napewno będzie wysłuchana tylko ......... zamknij oczy. [attachment=755] RE: Modlitwa - polotka - 2011-09-23 12:39:13 cóż tylko westchnę sobie ....ach RE: Modlitwa - babajaga - 2011-09-23 19:46:09 A gdy mnie uczynisz wiatrem, chłodnym deszczem i ciepłym westchnieniem, co ogrzeje serce to ja więcej Boże, niczego już nie chcę... Janusz - to jest piękne RE: Modlitwa - wolwerin - 2011-09-25 00:09:35 Dziękuje Wam,kochani,bo chociaż Was niewielu,to dajecie tak wiele biednemu wierszoklecie..,nawet nie wiecie ile pozdrawiam! Janusz |