Confiteor - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Confiteor (/thread-4310.html) |
Confiteor - norbertus - 2011-09-06 00:00:44 Grzechy w kratkę Kiedyś napisałem Teraz spowiadam się Bogu i człowiekowi O istnieniu co przemija O słabościach co bolą I z nich moc się rodzi Spowiadam się ze spuszczoną głową Jak żuraw nad studnią Gdyż chcę złapać Łyk łaskawej wody Spowiadam się z okiem Na bakier łza upadła Ja wstałem … Spowiadam się On Frasobliwy w kapliczce czeka Na klęczkach wiedząc Ze Frasobliwemu Przy rozgrzeszeniu Uśmiech powraca … I skrzywdzony po mojej Spowiedzi wstanie Z uśmiechem tylko dla tego Żem powiedział zgrzeszyłem I przepraszam … To mój Confiteor … RE: Confiteor - polotka - 2011-09-06 22:33:56 Spowiadam się ze spuszczoną głową Jak żuraw nad studnią Gdyż chcę złapać Łyk łaskawej wody bardzo wymowny wiersz norbertusie Pozdrawiam RE: Confiteor - anja - 2011-09-08 20:01:02 Modlitwa, to nie klepany paciorek, ta bardziej dojrzała to rozmowa, wyrzucenie z siebie zła które rozpanoszyło się i udaje że jest dobrem. Czytałam kilka razy, jak każdy twój i ten wiersz zachwyca głęboką myślą zbieżną z moimi przemyśleniami. RE: Confiteor - babajaga - 2011-09-09 14:05:46 ciekawie piszesz. |