Pod kreską - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Pod kreską (/thread-430.html) |
Pod kreską - male_p - 2009-07-20 07:46:47 W kieszeni grosz z porannego obchodu ukryty na piersi bacznie pilnowany są koledzy .. azymut na sklep wytyczony w brudnej torbie brzęczą butelki spękane, suche usta i jeden wspólny cel pański gest dzisiaj ja zapraszam stół zastawiony chateau de polonaise na środku w słoiku czekają ogórki brudne szklanki wypełnione substytutem żarówka bada poziom zadymienia wzrok szkli się, dłonie uspokojone rozmowy i śmiech, języki rozwiązane puste flaszki rozbite o ścianę rozchwiane ciała z gracją umykają zamknięte w chrzęscie szkła tylko którędy do łóżka . Re: Pod kreską - szaraczek - 2009-07-20 08:52:41 :hura: nareszcie nastąpiło Maluszku przebudzenie... Tomuś dobry z Ciebie obserwator ...wspaniale opisałeś "dno"-tylko pytanie czy to do łóżka daleka droga czy do barłogu. Re: Pod kreską - anja - 2009-07-21 02:32:20 Łał, jak mi się to podba ! Widać nie tylko o miłości można :lol: Re: Pod kreską - monika45bydg - 2009-07-22 05:45:02 Dobrze ułożony ale ... no właśnie ale trochę szkoda życia . Wiersz pod kontem rytmiki mnie zachwyca , pod względem tekstu zasmuca Re: Pod kreską - Nina - 2009-07-22 11:30:21 Tomku - gratulejszyn! :brawo: Re: Pod kreską - Kamil Rousseau - 2009-07-23 08:11:04 zaskakujesz mnie małe_p ...pamiętam pierwsze wierszy (Twoje) które po raz pierwszy czytałem DW - były wg mnie słabe i nieporadne - zrobiłeś WIELKI skok do przodu. Brawo |