Przyjaciel - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Przyjaciel (/thread-3817.html) |
Przyjaciel - wolwerin - 2011-06-06 15:03:43 Nie możesz mi wiele dać, choć miłość w sercu noszę, każdy chciałby tylko brać, za darmo,albo za grosze. O jedno prosić Cię chcę nie jest to przecież wiele nazwij mnie,proszę, nazwj mnie nazwij swym przyjacielem. A jesli uczynisz to powrócę do kurnej chaty i choćby w kieszeni dno ja będę czuł sie bogaty. I,gdy dopełnię swych dni znajomych może być wielu lecz wtedy jedynie ty pożegnasz mnie przyjacielu. I pódę do Nieba sam u Pana komnat jest wiele ty kiedys też przyjdziesz tam, spotkasz się z przyjacielem... RE: Przyjaciel - maluna21 - 2011-06-06 19:28:31 Bardzo sympatyczny wiersz, ale zmieniłabym jedno słowo, żeby zachować rytm... **** I gdy dopełnię swych dni, znajomych może być wielu Lecz wtedy, jedynie ty powiesz mi, przyjacielu... a może tak? Lecz wtedy jedynie ty pożegnasz mnie przyjacielu... RE: Przyjaciel - wolwerin - 2011-06-06 19:36:10 Dzięki,mi się tez tak bardziej podoba,jeśli chodzi o płynność,tylko moim zamiarem było pokazanie,że tylko on-przyjaciel go tak może pożegnać,a to jest dla mnie wazne,stąd ten dodatkowy,troszkę zdrzytający wyraz--chodzi o pożegnanie pozdrawiam! Janusz RE: Przyjaciel - anja - 2011-06-06 22:40:20 Cieszę się że jesteś z nami Wspaniały temat, ładnie napisany, duuuuże brawa. A najbardziej podoba się A jeśli uczynisz to powrócę do kurnej chaty i choćby w kieszeni dno ja będę czuł sie bogaty. [attachment=732] RE: Przyjaciel - babajaga - 2011-06-07 20:47:21 A jeśli uczynisz to powrócę do kurnej chaty i choćby w kieszeni dno ja będę czuł się bogaty. - to mi się podoba RE: Przyjaciel - polotka - 2011-06-11 21:21:42 Prawdziwy Przyjaciel jest na dobre i złe . Tak trudno jest mi skomentować ten piękny wiersz... ech chyba się już starzeję . Pozdrawiam wolwerin serdecznie RE: Przyjaciel - wolwerin - 2011-06-12 22:46:14 Dzieki za komentarze i podpowiedzi zmian-maluna21 pozdrawiam! |