Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Kulturalnie (/forum-7.html) +--- Dział: Wiersze znanych (/forum-33.html) +--- Wątek: Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi (/thread-3715.html) |
Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - majak - 2011-04-05 15:35:06 Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostaną po nich buty i telefon głuchy tylko to co nieważne jak krowa się wlecze najważniejsze tak prędkie ze nagle się staje potem cisza normalna więc całkiem nieznośna jak uroczystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myślimy o kimś zostając bez niego Nie bądź pewny że czas masz bo pewność niepewna zabiera nam wrażliwość tak jak każde szczęście przychodzi jednocześnie jak patos i humor jak dwie namiętności wciąż słabsze od jednej tak szybko stad odchodzą jak drozd milkną w lipcu jak dźwięk trochę niezgrabny lub jak suchy ukłon żeby widzieć naprawdę zamykają oczy chociaż większym ryzykiem rodzić się nie umierać kochamy wciąż za mało i stale za późno Nie pisz o tym zbyt często lecz pisz raz na zawsze a będziesz tak jak delfin łagodny i mocny Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą i co co nie odchodzą nie zawsze powrócą i nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości czy pierwsza jest ostatnia czy ostatnia pierwsza Jan Twardowski RE: Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - anja - 2011-04-05 21:41:27 To mój ulubiony autor. Poznałam już takie głuche telefony, puste pokoje, wspomnienia w sercu.... RE: Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - babajaga - 2011-04-05 22:57:39 Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą i co co nie odchodzą nie zawsze powrócą i nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości czy pierwsza jest ostatnia czy ostatnia pierwsza RE: Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - polotka - 2011-04-06 21:06:02 Spieszmy się kochać ludzi..... RE: Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - babajaga - 2011-06-20 17:31:36 http://youtu.be/DJUsvSpkV-w RE: Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - polotka - 2011-06-20 22:24:26 piękny slajd wyszukałaś babajaga Dziękuję ... RE: Jan Twardowski-Spieszmy się kochać ludzi - anja - 2011-06-20 23:01:03 Ja również dziękuję, wyciszyłam się słuchając |