Boginię spotkałem - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Boginię spotkałem (/thread-3648.html) |
Boginię spotkałem - wolwerin - 2011-02-24 22:01:02 Ileż to już lat szedłem ciemną doliną i jakże ja często marzyłem o śmierci za jaką to sprawą, za jaką przyczyną jednak jeszcze żyję, lecz tylko dla dzieci obolałe ciało, poraniona dusza na światło w tunelu zabrakło nadziei a jakie człowiek musiał znosić katusze nie będę mówił, bo byście oniemieli tylko moje marzenia szły ciągle ze mną choć nie rozumiałem już sensu istnienia życia mego widziałem tylko stronę ciemną ja ciebie nie znałem, może prócz imienia już krew się zmieszała ze łzami rozpaczy idąc moją drogą zmawiałem pacierze coś się wydarzyło, trudno wytłumaczyć boginie spotkałem, jeszcze w to nie wierzę lecz z bólu krzyknąłem, teraz już za późno nie każ mi żyć dalej, nie chcę już nadziei gdzie byłaś, gdy życie przemierzałem próżno całe me marzenia dawno diabli wzięli przecież nawet nie wiem, czy jesteś mirażem bywają też ludzie za życia przeklęci będziesz w moim sercu przepięknym obrazem zdjęcie twe kochane będę niósł do śmierci i samemu Bogu przed oblicze rzucę dlaczego tak późno nagrodę dostałem ty się mnie nie pytaj, co wesoło nucę mi już smutno nie jest-boginię spotkałem.. RE: Boginię spotkałem - anja - 2011-02-24 23:01:59 Nie bój sie kochać na nowo, człowiek jest stworzony do miłości RE: Boginię spotkałem - babajaga - 2011-06-19 22:04:44 http://youtu.be/sPuzKQlzvqI RE: Boginię spotkałem - anja - 2011-06-19 22:43:11 Z przyjemnością wróciłam do tego wiersza Czekamy na nstępne. RE: Boginię spotkałem - polotka - 2011-06-20 22:17:58 "Na światło w tunelu zabrakło nadziei" a jednak błysnęło światełko "mi już smutno nie jest-boginię spotkałem.." RE: Boginię spotkałem - anja - 2011-09-17 19:46:32 (2011-02-24 22:01:02)wolwerin napisał(a): Ileż to już lat szedłem ciemną doliną To ja - bez dalszych zwrotek - żyłam z nią długie lata czekałam gdy byłam młoda lecz siwy włos opadł na czoło jak kubeł zimnej wody |