kaczątko - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: kaczątko (/thread-3538.html) |
kaczątko - Grześ - 2011-01-18 23:47:21 "wciąż cię unikały zaklęte spojrzenia" bez oczu przyjaznych, bez słońca i cienia "ośla ławka w klasie palce atramentem" pisane złe słowa, kolana scierpniete "wieczne pióra książki uśmiech zagubiony" tam gdzieś daleko cud już wydarzony "pod spłowiałą grzywką - niemiły nikomu" wszędzie tak daleko - daleko do domu "śliskie łuski współczucia bliskich koleżanek" Gdzieś tam w przestworzach odległy kochanek "i samotne spacery pustymi placami" Ciężkie wielkie krople pełne niespodzianek "mijana niewidzialnie jak czas przemijany" wiecznie ciemne zimne no i obce bramy "tkwiłaś tak spowita we własny aksamit" a w twej duszy wieczny potężny dynamit "niby w oparach mgieł błotniste szuwary" kawał drewna w komniku, za oknem świt szary "nie wiem kto odczarował - musiał" odczarować i nagle od dzisiaj - zaczęło pasować "dostrzec rozbić skorupę i przepaść na wieki" już ten czas szary zrobił się daleki "zanim się pojawiłaś triumfalnie na scenie" nigdy nie widzialne ogarnęło drżenie "piękna wśród najpiękniejszych sama - lecz w koronie" czy tak dalej być musi w cnym, czułym pokłonie? RE: kaczątko - polotka - 2011-01-18 23:52:29 tutaj jeszcze wrócę jak na razie jestem pod wrażeniem RE: kaczątko - polotka - 2011-01-20 00:02:40 wróciłam ale teraz czytałam słowa ujęte w cudzysłowie .... RE: kaczątko - Grześ - 2011-01-20 17:43:53 Polotka rozbiera aj aj RE: kaczątko - polotka - 2011-01-20 17:51:23 (2011-01-18 23:47:21)Grześ napisał(a): bez oczu przyjaznych, bez słońca i cienia rozebrała i normalnie .............. oniemiala RE: kaczątko - anja - 2011-01-20 18:09:52 Jestem zauroczona, czytałam jak Mickiewicza A że jestem przekorna to trochę zmieniłam: "piękna wśród najpiękniejszych w koronie - lecz sama" |