Modlitwa - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Modlitwa (/thread-3195.html) |
Modlitwa - norbertus - 2010-11-02 00:53:24 Płomienie Ducha W zniczach zaklęte Te wysublimowane Kiczowate z jarmarku Co uciekają z alejek Jak myśli co same Przyszły w bieli Zdjęcie na płycie Jeszcze tak wiele … Nie powiem łza Z płomieniem się Miesza Pytam dlaczego Odpowiedz proszę W Zaduszki poety Co duszy szuka Tej co odeszła I czasami tylko W drzwi puka Prosząc jeszcze Szepnij jedno Zdrowaś wszak Nie chcę tęsknić Czekać… RE: Modlitwa - anja - 2010-11-02 01:07:43 Chociaż temat opisany stokrotnie, dla mnie perełka. Od pierwszego do ostatniego wersu lekko, płynnie. Będę wrcała do tego wiersza. Moje klimaty. RE: Modlitwa - polotka - 2010-11-02 01:22:08 Nie było mi dane zapalić znicza na grobie Ewuni -ewetki jak i Sarmaty pozwoliłam sobie po przeczytaniu tego pięknego wiersza...odmówić Zdrowaś... |