Deszczowy wrzesień - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Deszczowy wrzesień (/thread-3051.html) |
Deszczowy wrzesień - anja - 2010-09-28 06:12:31 codzinne melodie o szyby deszcz wydzwania i chmury na świat ciężarem upadły smutek wokoło zamilkły ptaki świat taki szary brudny njaki słońce daremnie promienie wysyła co świat ożywią ocieplą purpurą chce lecz nie może radości dać światu za bary się bierze z burzową chmurą czekamy aż taka pogoda deszczowa przstanie boczyć się na nas zmokniętych precz pójdzie daleko ustąpi słońcu uśmiech na twarzy przywróci w końcu wnet przyjdzie słoneczny przyjazny październik co babie lato pokaże na polach zapełni koszyki grzybami tchnie radość w sercu zapewni spacer we dwoje po liściach kobiercu wiersz pisany na kolanie, niedopracowany, może ktoś pomoże? RE: Deszczowy wrzesień - babajaga - 2010-09-28 10:58:07 [img][/img] RE: Deszczowy wrzesień - minawia - 2010-09-28 14:06:04 Trochę wygładziłam i przy okazji poprawiłam literówki codzienne melodie deszcz o szyby wydzwania wokoło smutek zamilkły ptaki chmury ciężarem upadły na ziemię dzień taki szary nudny nijaki daremnie słońce wysyła promienie za bary bierze z burzową chmurą chce lecz nie może dać światu wesołość ożywić ciepłem swoją purpurą czekamy aż ta deszczowa pogoda pójdzie daleko ustąpi słońcu które swym ciepłem osuszy zmokniętych uśmiech na twarzy przywróci w końcu nadejdzie przyjazny i słoneczny październik z grzybami w koszach radością w sercu co babie lato rozsnuje po polach zapewni spacer z tobą po liści kobiercu RE: Deszczowy wrzesień - anja - 2010-09-28 16:59:33 Bardzo dziękuję, już jest o wiele lepiej i tak zostanie RE: Deszczowy wrzesień - leszek009 - 2010-09-28 18:27:14 Gdy dzień jest deszczowy to słońce jesienią cudu nie uczyni wiersz ładny RE: Deszczowy wrzesień - anja - 2010-09-28 21:19:17 (2010-09-28 18:27:14)leszek009 napisał(a): Gdy dzień jest deszczowy to słońce jesienią cudu nie uczyni wiersz ładnyLeszku, widać minawia ma słońce w duszy bo deszcze jej nie straszne i cieszy się każdą pogodą RE: Deszczowy wrzesień - Grześ - 2010-09-28 22:32:11 poezjo bądź RE: Deszczowy wrzesień - polotka - 2010-09-28 23:30:39 to mnie anju pocieszyłaś (szkoda ,ze nie ma emotki z buziakiem)....liczę na słoneczny październik ,ech-trzeci dzień deszcz o szybę dzwoni |