Oko za oko - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Oko za oko (/thread-2969.html) |
Oko za oko - dobry czas - 2010-03-14 19:56:19 Oko za oko Skąd u licha pewność że będzie inaczej Że pęknięte serce zacznie żyć od nowa Że w ferworze walki którą prowadzimy Jest podium zwycięzcy – medalu połowa Skąd u licha słowa które nic nie znaczą Podtekstem podszyte jak ukryte miny I ta wybuchowość przeraźliwie cicha Rozerwana głowa urwane kończyny Skąd u licha kolce na zerwanej róży Którą w zachwyceniu ukradłem z ogrodu Jak gumowa piłka skakałem do góry Do czasu aż pękłem i spadłem ze schodów RE: Oko za oko - anja - 2010-03-16 07:58:04 Trafne spostrzeżenie opisane rymem - ja bym też nie ufała. RE: Oko za oko - dobry czas - 2010-03-16 20:39:04 dobrze wiedzieć ze wspierasz peela - pozdrawiam RE: Oko za oko - meg04 - 2010-03-18 23:15:48 najwidoczniej peel srodze zawiódł się, nie śmię pytać o nic, ciekawością droga do piekieł wysłana, a tam mi nie pilno. tylko czy musi być "oko za oko" ? RE: Oko za oko - dobry czas - 2010-03-19 13:09:16 Oczywiście że nie musi być oko za oko , ale jak znam życie to bardzo często nie pozwalamy być sobie dłużnikami dziękuje za komentarz , pozdrawiam |