PISARCZYK - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: PISARCZYK (/thread-2965.html) |
PISARCZYK - tolek - 2010-03-14 10:47:38 przyglądam się w lustrze w pamięci grzebię też czy ja jestem "pisarczyk" a może inny zwierz do mądrych ksiąg zajrzałem a tam to wyczytałem pisarczyk - "pisarz marny" więc się zdenerwowałem jest także druga forma to "pomocnik pisarza" a co jak nie pomagam gdy to mi się nie zdarza tak - czy siak patrząc na "pisarczyka" godność wiem że to żle wpłynie na moją pisarską płodność RE: PISARCZYK - anja - 2010-03-16 08:11:02 nasz pisarczyk obraził się nieco woli być dojrzałym poetą a wię pokaż nam drogi wieszczu swoje wiersze tutaj zamieszczaj mnie się wierszyk twój bardzo podoba czytam go często z wielką ochotą sama niestety tak nie potrafię ale się pewnie wkrótce poprawię RE: PISARCZYK - meg04 - 2010-03-18 22:59:56 'Pisarczyku" - pozwól że przejdę do meritum sprawy, tylko spoko - bez obrazy bo nie będę mówić dwa razy. Otóż nie rymuj ze sobą tych samych części mowy, {czasownik/czasownik, rzeczownik/rzeczownik, przymiotnik/przymiotnik} dobre rymy to różne części mowy ze sobą zrymowane [chwała/ skrywała, niosła/dorosła, piąty/kąty]. A co do tematu - hmm, pisarczyk, może też być nazwisko, znałam właśnie j.pisarczyka. Pozdrawiam. RE: PISARCZYK - tolek - 2010-03-19 02:22:44 Coś "mędrkujesz" meg04 z tym meritum sprawy I "spoko" - nic nie musisz powtarzać dwa razy Widzę że "tęgi" jesteś znasz już części mowy I nawet jak je używać weszło Ci do głowy A Twoją wykładnię jak trzeba rymować zacznij w swoich wierszach stosować RE: PISARCZYK - meg04 - 2010-03-20 17:17:28 och strzeliłeś jak kulą w płot, tęgość to pojęcie względne, wagę zamykam przed setką a wzrost lekko ponad. Widzę żeś urażony, wobec tego sorry, idę coś napisać, znów się pomyliłam - winno być zwierszoklecić. |